Asa ceva nu s-a mai vazut! Crezi ca asta e o biserica? Da' de unde! E "doar" un cavou! Impresionanta constructie din cimitirul Bellu apartine patronului de la Capsa!

Cimitirul Bellu este, fara discutie, un veritabil muzeu in aer liber. Operele de arta pot fi admirate la tot pasul, pe aleile cimitirului numit, pe drept, Panteon National. Totusi, in ultimii ani, in Bellu au aparut mai multe monumente controversate. Ultima "isprava" este a unui om de afaceri, personaj destul de misterios, care si-a ridicat chiar o "biserica" deasupra locurilor de veci concesionate, pe aleea principala, de dimensiunile unui lacas de cult de cartier. ##VIDEO5023##

Distribuie pe:

fara descriereIn imagine nu e o biserica, ci un cavou ce se construieste in cimitirul Bellu

Cum intri pe poarta principala in cimitirul Bellu, din Capitala, iti ia ochii o  constructie impozanta, rasarita recent. Pe partea stanga, aleea centrala e "vegheata" de o veritabila biserica  de dimensiuni considerabile, cam 12-13 metri inaltime, cu turle si cruci. Prima impresie e ca te afli in fata unei capele, insa, mare surpriza! E vorba de un cavou! "Cred ca se face o capela privata", ne-a spus concesionarul unui loc de veci din apropierea bisericutei care e inconjurata de schele. "Aiurea! Este locul de veci al familiei Capsa. Urmasii, familia Bucur, care detin si restaurantul Capsa au concesionat aici si au ridicat acest cavou peste morminte! Va dati seama cat costa. Dar nu-i problema ca tot ei au si ditamai firma de constructii", ne spune o ingrijitoare din cimitir care isi prezinta rapid cartea de vizita prin vechimea pe care o are la Bellu. "De 40 de ani muncesc aici! Stiu tot ce misca! Nu ascultati prostiile spuse de unul si altul. Se vorbeste ca ar fi al lui Nastase, dar nu-i adevarat, e minciuna!", ne-a zis femeia care imediat dupa ce ne-a masurat din cap pana in picioare, ne-a mirosit... "Si cu asta, basta! Nu va mai spun nimic ca voi sunteti de la presa! Cati de-astia ca voi am intalnit eu... Gata!", ne-a inchis batrana, pe un ton raspicat.

Muncitorii care roiesc toata saptamana in jurul edificiului au fost destul de zgarciti la vorba. “Mormintele sunt jos, iar sus cavoul e construit ca o biserica", ne-au prezentat succint proiectul. Cand a venit vorba de proprietar, au preferat sa ne trimita la plimbare. "Noi lucram la o firma privata, nu stim cine e proprietarul constructiei. Am auzit si noi nume si nume, dar nu avem voie sa va spunem. Mai ales ca nu stim... Acum, noi ne apucam de munca, nu mai avem timp de vorba", s-a scuzat seful echipei, care se mandreste cu ridicarea unei biserici in Ghighiu, Prahova.

Unul din preotii care slujeau la o inmormantare, in cimitirul Bellu, in ziua realizarii reportajului ne-a declarat: "Am fost socati cand am vazut ce se construieste acolo! In pamant e inca o data cat e deasupra. Cred ca au intrat foarte multi bani acolo, iar cu acele sume cred ca se putea construi chiar un lacas de cult veritabil pentru o comunitate mai mica..."
Constructia cavoului avanseaza, intrucat mesterii abia au ajuns la tencuiala. "Va fi frumos domne, veti vedea! Cu pictura si vitralii", ne-a asigurat unul dintre muncitori in timp ce "prepara" o gramada de mortar.

Dupa o documentare mai detaliata, reporterii WOWbiz.ro au primit si confirmarea... “cavoul-biserica” sau capela privata asa cum o numesc oamenii din cimitir si la care vor avea acces doar concesionarii este intr-adevar al familiei Bucur. Mai exact, al sotilor Daniela si Marin Bucur, proprietarii Casei Capsa. Cei doi sunt de o discretie extraordinara, iar in presa nu a fost vreodata publicata o fotografie de-a lor. Numele familiei Bucur este mentionat si in revista Forbes, care estimeaza ca ar avea o avere de 12-13 milioane de euro.  Forbes a scris ca sotia detine 96% din actiunile Casei Capsa prin intermediul firmei Constructii Baneasa. Despre Marin Bucur se afirma ca administreaza 10.000 de hectare de teren agricol in Balta Ialomitei si Fondul de vanatoare Plaisor, intins pe 19.000 de hectare!

Cum bogatia este sinonima cu scandalul in tara noastra, Marin Bucur nu a fost "iertat" de presa, in special de publicatiile locale, din judetele unde administreaza vaste terenuri. De exemplu, in pitesteanul.ro gasim un reportaj in care este descrisa o posibila relatie de prietenie sau chiar rudenie intre Bucur si fostul premier Adrian Nastase. Ziaristii pun pe seama acestei relatii dobandirea considerata dubioasa a suprafetelor de teren administrate de Bucur in Arges, dar si in alte judete. Mai mult, o alta publicatie, coruptiainarges.ro, sustine ca Bucur ar fi posesorul  a doua arme de colectie care i-ar fi apatinut fostului premier comunist Ion Gheorghe Maurer. Conform publicatiei, Marin Bucur ar detine doua arme Monte Carlo, numerele 2 si 3 si ca ar fi urmat sa obtina si arma numarul 5.

Contactata de reporterii WOWbiz.ro, prin intermediul unui manager al hotelului Capsa, Daniela Bucur a refuzat sa acorde orice fel de declaratie.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate