WowNews logo WOWnews
Stories
Asa pregatesti cele mai pufoase gogosi!

Stiri

Asa pregatesti cele mai pufoase gogosi!

Daca ai pofta de gogosi, iar retetele pe care le pregateai pana acum nu te multumesc pe deplin, nu mai cauta.

Acesta este raspunsul intrebarilor tale: asa prepari gogosi pufoase si delicioase!

 

Ingrediente:

200 ml lapte
20 g drojdie proaspata/1 pliculet drojdie uscata
25 ml ulei
1 lingura zahar
1 ou
coaja rasa a unei lamai
coaja rasa a unei portocale
un praf sare
450 g faina

 

MOD DE PREPARARE:

1. Topeste drojdia si zaharul in laptele cald intr-un recipient incapator. Adauga 1/2 din faina, sarea, uleiul, oul si coaja de citrice. Omogenizeaza si completeaza cu restul de faina.

2. Aluatul va ramane usor lipicios. Da-l la crescut presarat cu faina si acoperit cu un prosop de bucatarie curat.

3. Dupa 1-2 ore, cand aluatul si-a dublat volumul, rastoarna-l pe blatul bine infainat si framanta-l cu mainile presarate cu faina, aducand marginile catre interior.

4. Intinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul, adaugand faina ori de cate ori este nevoie. Taie gogosile cu o forma speciala sau cu un pahar cu gura larga.

 

5. Asaza gogosile pe platouri presarate cu faina si lasa-le acoperite la crescut. Framanta resturile de coca ramase dupa decupare si intinde o alta foaie, procedand in acelasi mod.

6. Dupa cca 20-30 de minute, cand gogosile au crescut iar, prajeste-le la temperatura mica-medie intr-o cratita cu ulei, cu partea c acoperind cu un capac imediat ce le-ai pus la prajit (e foarte important sa inmagazinezi toata caldura rezultata, pentru a obtine cele mai pufoase gogosi).
7. Intoarce gogosile si nu mai pune capacul. Pentru urmatoarele transe procedeaza la fel. Scurge gogosile pufoase bine de tot de ulei si presara-le cu zahar pudra.

Pofta buna!

sursa: retetepractice.ro.