Asta este cea mai tare reteta pentru Revelion! Invata sa faci piept de curcan cu visine in foietaj cu sos fin de visine!

A venit momentul sa iesi din rutina preparatelor obisnuite de Sarbatori si sa incerci o adevarata delicatesa.

Distribuie pe:

Autor: Lili Lascar

 

Ingrediente preparat pentru 2 portii:
Piept de curcan- 400 gr, visine proaspete sau congelate 200 gr, Foietaj-200 gr, Sare- 5 gr, piper- 5 gr
Ingrediente sos: visine proaspete sau congelate 200 gr, miere-50 gr, unt 10 gr, sare 2 gr
Modul de preparare:
Pieptul de curcan se spala, se portioneaza la 200 gr si se bate cu ciocanul de bucatarie pentru a putea fi rulat.
Se ruleaza pieptul de curcan si visinele dupa ce au fost spalate pe marginea pieptului. Le rulam bine si strangem la capete dupa care condimentam. Facem asa cu ambele rulouri de curcan.
Apoi le bagam la cuptor sa se rumeneasca putin. (15 min, pe hartie de cuptor la 160 grade).
Dupa ce s-au rumenit le scoatem de la cuptor si le rulam cu foietajul. Foietajul il facem in forma de placinta si il strangem la capete dupa care il bagam la cuptor. ( 35 minute, la 180 grade)
Mod preparare sos:
Visinele le punem pe foc cu putina apa, adaugam mierea, untul si sarea si lasam sa fiarba 10 min. Ulterior le dam prin blender pana ce obtinem un sos fin.
La decor va recomandam sa folositi si cateva visine intregi.

Ingrediente preparat pentru 2 portii:

Piept de curcan- 400 gr, visine proaspete sau congelate 200 gr, Foietaj-200 gr, Sare- 5 gr, piper- 5 gr Ingrediente sos: visine proaspete sau congelate 200 gr, miere-50 gr, unt 10 gr, sare 2 gr

Modul de preparare: 
Pieptul de curcan se spala, se portioneaza la 200 gr si se bate cu ciocanul de bucatarie pentru a putea fi rulat. Se ruleaza pieptul de curcan si visinele dupa ce au fost spalate pe marginea pieptului. Le rulam bine si strangem la capete dupa care condimentam. Facem asa cu ambele rulouri de curcan. Apoi le bagam la cuptor sa se rumeneasca putin. (15 min, pe hartie de cuptor la 160 grade). Dupa ce s-au rumenit le scoatem de la cuptor si le rulam cu foietajul. Foietajul il facem in forma de placinta si il strangem la capete dupa care il bagam la cuptor. ( 35 minute, la 180 grade) Mod preparare sos: visinele le punem pe foc cu putina apa, adaugam mierea, untul si sarea si lasam sa fiarba 10 minute. Ulterior le dam prin blender pana ce obtinem un sos fin.La decor va recomandam sa folositi si cateva visine intregi.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P