Atac fără precedent la adresa Vioricăi Dăncilă! "Marioneta agramată de ce..."

Cunoscutul europarlamentar Cristian Preda a făcut-o praf pe Viorica Dăncilă. Europarlamentarul a numit-o pe premierul Dăncilă "marionetă agramată" şi i-a cerut explicaţii pentru că nu a trimis pe nimeni în Parlamentul European.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

"Aflu că Dăncilă e la Bruxelles pentru a pregăti preşedinţia Consiliului UE. Haideţi să vă spun cum se vede preşedinţia română de la „firul ierbii", adică din PE, una dintre instituţiile cu care Consiliul UE va trebui să lucreze. De obicei, guvernul care asigură preşedinţia Consiliului UE îşi trimite cu jumătate de an sau chiar cu un an înainte miniştrii în PE, ca să discute cu deputaţii.

Vă dau un exemplu foarte concret: sunt coordonatorul (combinaţie de whip şi purtător de cuvânt al) grupului PPE pentru politica externă. Am primit în biroul meu miniştrii de externe ai guvernelor care pregăteau preşedinţia şi cu un an înainte, pentru a vorbi despre priorităţile grupului, despre crizele în curs, despre agenda potenţială etc. Nu sunt vizite de curtoazie, ci contacte care permit informarea şi consultarea. Şi statele mai noi, şi cele mai vechi au făcut acelaşi lucru. Ei bine, guvernul român e primul de când sunt eu în PE care nu a trimis nici măcar un semn către deputaţi. Am întrebat şi alţi colegi din grupul meu politic, dar şi din alte fracţiuni parlamentare dacă au văzut picior de ministru sau secretar de stat din guvernul Dăncilă călcând prin PE. Nimeni nu a avut această mare onoare. O întreb direct pe marioneta agramată de ce nu a trimis pe nimeni în PE până în acest moment, când mai sunt 8 zile şi PE intră în vacanţă? Nici măcar asta n-a înţeles în cei
9 ani cât a fost membră a forului legislativ european?"
, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă şi membrii Executivului român participă, marţi şi miercuri, la Bruxelles, la reuniunea comună a Guvernului României şi a Colegiului Comisarilor Uniunii Europene, organizată în mod tradiţional înaintea începerii mandatului la Preşedinţia Consiliului UE. Dăncilă va avea întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu membrii Colegiului Comisarilor şi cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranhlom-Mikkelsen.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Viorica Dăncilă, taxată DUR pentru ţinuta purtată la sfinţirea Catedralei Neamului. Uite cum s-a îmbrăcat şi de ce criticat-o Iulia Albu. FOTO!

Viorica Dăncilă a ciocnit un pahar cu ţuică în locul în care a fost depus sicriul Regelui Mihai: „Ce sacrilegiu! Politicienii de azi fac chiolhanuri la altarele neamului”

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Aroganța de milioane de euro a lui Ion Țiriac. Nu o să îți vină să crezi ce a făcut!

Horoscop 27 ianuarie. Zodia care este dusă de nas. Nu te lăsa păcălit sau folosit

Surpriza anului! Cu cine se va căsători Denise Rifai? Este un bărbat celebru

Ciocoflenderul împlinește 85 de ani! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR  

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies