Atenţie mare, proprietari! Vă puteţi pierde casa după doar 3 luni restanţă la întreţinere!

Iarna este cea mai grea pentru proprietarii de case, facturile de întreţinere fiind cele mai mari.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

fara descriere

Iarna aceasta se anunţă şi mai dură decât de obicei pentru proprietarii de case, preşedinţii de bloc având dreptul să le pună ipotecă pe apartament celor care au cel puţin trei restanţe. Decizia a intrat în vigoare în această toamnă.

La data de 28 septembrie a intrat în vigoare Legea 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. Potrivit acesteia, restanţierii la întreţinere rămân fără casă.

Preşedintele sau administratorul este obligat să ceară notarea în cartea funciară a datoriilor mai vechi de trei luni care depăşesc valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, adică 1.900 de lei.

”Modificările dacă nu sunt cunoscute de marea masă a populaţiei pot aduce prejudicii grave atât din punct de vedere financiar, moral sau de orice natură locatarilor care se pot trezi în situaţii critice, până într-acolo încât îşi pot pierde locuinţele. Este ştiut că perioada de iarnă este foarte dificilă pentru mulţi locatari, cheltuielile cu întreţinerea depăşind de multe ori veniturile acestora. Noua lege nu face decât să pună multă presiune pe preşedinţii şi administratorii de blocuri şi implicit va crea situaţii conflictuale”, a declarat Ottavio Şerbănescu, CEO Cresida, citată de Click.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate