Au trecut 20 de ani de la moartea lui Puiu Calinescu, insa nimeni nu a ridicat un monument funerar pentru "regele comediei"! Actorul n-a avut loc pe "Aleea Artistilor" de la Bellu

Unul dintre cei mai importanti actori de comedie din ultima jumatate de secol a fost uitat de toata lumea, dupa moarte.

Autor: Radu Constantin

Puiu Calinescu n-a avut loc pe Aleea Artistilor, acolo unde se odihnesc numele mari ale teatrului romanesc din ultimul secol. Mormantul marelui comediant se afla intr-un colt al cimitirului Bellu, iar in 20 de ani de la data la care a trecut in nefiinta, nimeni nu a reusit sa-i ridice un monument pe masura talentului sau.

Puiu Calinescu are si acum la mormant crucea de lemn, care se sprijina de una realizata din metal si fara de care s-ar fi rupt din cauza timpului. Doua fotografii ale artistului sunt prinse de cruce, iar doua bentite tricolore ii incadreaza numele. Sub anul nasterii si cel al mortii scrie simplu: "actor”.

Cateva flori au

fost, totusi, aduse relativ recent, la mormant, iar acesta a fost curatat de frunze si buruieni. Angajatii cimitirului spun ca la mormantul lui Puiu Calinescu s-a facut ultima "curatenie generala” in primavara si ca pe acolo trece foarte rar cineva.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies