Avertisment teribil. Vor urma pandemii mai dese și mai mortale decât COVID-19

Cercetătorii fac un anunț teribil. Dacă pademia de coronavirus a fost grea, în viziunea multora dintre noi, vor urma altele în viitor mai dese și mai mortale

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Avertisement teribil. Vor urma pandemii mai dese și mai mortale decât COVID-19


In articol:

Cercetătorii trag un puternic semnal de alarmă cu privire la pandemiile care vor lovi omenirea în viitor. Aceștia susțin că vor fi mai frecvente, vor produce mai multe victime și se vor răspândi mult mai rapid, iar acet lucru va fi o certitudine dacă nu stopăm degradarea mediului, spun oamenii de știință ai platformei interguvernamentale independente IPBES.

Degradarea mediului a creat furtuna perfectă pentru transmiterea de boli

Profesorii Josef Settele, Sandra Diaz, Eduardo Brondizio și dr. Peter Daszak au extras dintr-o cercetare publicată anul trecut, considerată cel mai cuprinzător studiu asupra degradării naturii, în care au concluzionat că un milion de specii de plante și animale sunt în pericol de dispariție în deceniile viitoare.

„Defrișările masive, extinderea agriculturii, creșterea intensivă a animalelor, mineritul și dezvoltarea infrastructurii, precum și exploatarea animalelor sălbatice au creat furtuna perfectă pentru transmiterea de boli de la animale la om. 

Citeste si: Lia Bugnar, dezvaluiri din culisele Asia Express! Ce nu s-a vazut la TV si de ce e dezamagita: "Din 4 ore de emisiune, eu si Maria am aparut 7 minute"

Citeste si: Premierul britanic, în culmea fericirii! Logodnica lui Boris Johnson a născut un băiat

Citeste si: Maria Constantin s-a reprofilat. Iată cum își câștigă existența în plină pandemie de coronavirus: „Chiar astăzi...”

Avertisement teribil. Vor urma pandemii mai dese și mai mortale decât COVID-19

O singură specie este responsabilă pentru pandemia de Covid-19: noi. Avem o fereastră de oportunitate îngustă pentru a depăși criza actuală și a le preveni pe cele viitoare”.

Autorii lucrării mai arată că acesta este doar începutul: se estimează că aproximativ 1,7 milioane de tipuri de virusuri care se pot transmite la om, neidentificate încă, există în mamifere și păsări acvatice, scrie digi24.ro.

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate