Avertizare din partea Ministerului de Externe: „Evitați călătoriile în India! Cetățenii străini trebuie să părăsească statul”

Ministerul de Externe a emis o avertizare pentru românii care vor să călătorească în India sau care se află deja în stat.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care se află în India sau care intenționează să călătorească acolo. Începând de luni, 5 august, Guvernul de acolo a interzis circulația cetățenilor străini în mai multe regiuni, iar cei ce sunt deja acolo trebuie să părăsească statul.

„Există factori confirmați de risc – evitaţi călătoriile! Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica India că, începând cu data de 5 august 2019, pe fondul escaladării tensiunilor apărute ca urmare a revocării statutului special al statului Jammu și Kashmir, guvernul Republicii India a emis un ordin prin care se interzice circulația publicului în zonă, serviciile de Internet și serviciile de telefonie mobilă fiind suspendate în mai multe locuri din stat. Cetățenii străini nu au acces în zonă, iar cei aflați deja în regiune, trebuie să părăsească imediat statul!”, a transmis Ministerul de Externe, într-un comunicat de presă.

Citeste si: Indicii-surpriză în cazul crimelor de la Caracal! ”La ieșirea din oraș e un pod rutier și acolo e o hidrocentrală”! Vezi cine spune asta

fara descriere

Recomandările venite din partea Ministerului de Externe

„Cetățenii români aflați în Republica India sunt sfătuiți: să urmărească avertismentele de călătorie de pe pagina web a MAE; să își înregistreze prezența în Republica India la secția consulară a Ambasadei României la New Delhi. Totodată, este indicat ca cetăţenii români să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh şi West Bengal, precum şi locurile aglomerate din localităţile Pune, New Delhi şi Mumbai. Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh şi în Insulele Andaman şi Nicobar, sunt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise şi pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur şi Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire şi pot fi eliminate. În acest scop, cetățenii români sunt sfătuiți să depună cererile pentru obţinerea acestor permisecu cel puţin trei luni în avans!”, mai transmite ministerul.

Instituția precizează că „în regiunea de Nord-Est (la frontiera cu Pakistan), precum şi în Jammu şi Kashmir există un pericol major de atacuri teroriste sau de desfăşurare a unor acţiuni ale grupărilor insurgente/separatiste. Totodată, Uttar Pradesh şi West Bengal au fost scena unor atacuri teroriste.În Darjeeling şi Bengalul de Nord se înregistrează periodic greve spontane care conduc la întreruperi în domeniul transporturilor, lipsa aprovizionării cu apa potabilă, închiderea magazinelor şi restricţionarea serviciilor publice în respectivele regiuni. În New Delhi, poliţia locală a instalat puncte de control pe străzi şi în principalele puncte aglomerate din oraş care efectuează controale ale autovehiculelor”.

Românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la New Delhi: +911126141663, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, relatează Cancan.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate