
In articol:
În ultima perioadă, pe Internet circulă un anunț în numele unui mare lanț de benzinării din România, acesta are ca scop golirea buzunarelor celor care îl accesează. Mesajul este prezent pe rețelele de socializare și anuntă internauții că dacă accesează un anumit link din postare, aceștia vor putea câștiga 2.000
de lei.Imaginea mai multor site-uri, companii sau magazine a fost folosită de către hoții care creează conturi fantomă. Pe baza acestor conturi oamenilor li se promit diferite vouchere doar dacă dau un singur click pe un link dat de aceștia și completarea unui chestionar format din patru întrebări.
Citește și: Vouchere sociale 2022. Când se virează a treia tranșă de 250 de lei. Au mai rămas doar câteva zile
Evident, ca postarea să pară și mai credibilă în fața oamenilor, cei care se află în spatele acestei înșelătorii postează comentarii în numele unor diferite persoane care au câștigat, potrivit republicaonline.ro.
Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro
„Nu pot să cred! Am câștigat un cadou, mulțumesc ”, este doar unul dintre comentariile publicate de escroci.
Din tot acest plan, hoții au scăpat din vedere faptul că modul prin care fac acest lucru îi dau de gol. Mesajele care sunt mereu aceleași, chiar dacă link-ul este accesat la diferite ore sunt dovada clară că în spatele anunțului stau niște indivizi care doar vor să înșele oamenii și să le fure banii.
Furt de bani
Metode prin care oamenii se pot trezi cu banii furați
De-a lungul anilor, cei care se ocupă cu înșelarea oamenilor au recurs la diferite metode pentru a-și convinge victimele să le ofere acces la bani lor fără să își dea seama. Unele dintre cele mai populare mijloace la care un escroc poate apela sunt: metoda phishing, înșelătorii online cu facturi, site-uri bancare false, credite în domeniul medical, dar și cea a clienților interesați de un anumit obiect de pe diferite site-uri de vânzare.
Pentru a vă da seama dacă urmează să fiți înșelați prin metoda phishing trebuie să acordați mare atenție greșelilor gramaticale, link-urilor suspecte, formulelor de salut generice și domeniilor de email nepotrivite.
Cea mai recentă metodă folosită de hoți este cea a presupușilor clienți interesați de un anumit obiect. Această metodă era folosită în 2021 și viza în mod principal persoanele care ofereau ceva de vânzare pe diferite site-uri speciale. Indivizii se dau drept clienți interesați și le cer oamenilor datele de identificare ale cardurilor, pentru a le plăti produsul. Însă, în loc să plătească produsul, infractorii fură banii de pe card, potrivit Știrileprotv .