Avionul cu sicriul Regelui Mihai a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Fostul principe Nicolae si logodnica lui se afla printre cei prezenti la ceremonie

Avionul militar Spartan cu sicriul Regelui Mihai a ajuns miercuri, la ora 11, în România. La Aeroportul Otopeni sunt prezente fiicele Regelui, reprezentanţi ai preşedinţiei şi ai guvernului, dar şi fostul principe Nicolae, însoţit de logodnica sa.

Distribuie pe:

Autor: A. B.

 
UPDATE 11.45 După o scurtă slujbă religioasă, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost urcat în maşină şi va fi transportat la Sinaia, unde miercuri, de la ora 14,00, va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.
 
Deşi i se permisese accesul doar la slujba de înmormântare de la Curtea de Argeş, fostul principe este prezent şi pe Aeroportul Otopeni. Va avea loc şi o ceremonie militară pentru Majestatea Sa, anunta Romania TV.

 

Timp de trei zile, românii care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face la Palatul Regal din Capitală, slujba de înmormântare urmând să aibă loc la Curtea de Argeş.
 
Marţi, la Catedrala Ortodoxă Greacă de la Lausanne a avut loc ultima slujbă închinată Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I, care a locuit în Confederaţia Elveţiană timp de aproape 70 de ani, fiind ultima zi în care Regele odihneşte pe pământ elveţian, transmite Casa Regală.
 
Slujba a avut loc în prezenţa ASR Principesei Elena, ES dlui Alexander Nixon şi ASR Principesei Sofia. Alături de membrii Familiei Regale au fost prezenţi ambasadorii României la Berna şi Geneva, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, reprezentanţi ai Consiliului Regal şi ai Casei Majestăţii Sale, precum şi un mare număr de români, veniţi să aducă omagiu Regelui.
 
Slujba a fost oficiată de IPS Mitropolitul Iosif, de parohul Catedralei, părintele Alexander Iossifidis, şi de protopopul român ortodox al Elveţiei, părintele Adrian Diaconu, acompaniaţi de un sobor de preoţi.
 

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Secretul Codului Numeric Personal. Ai curaj să-l descoperi?!

VOM TERMINA pandemia, pur și simplu! Klaus Iohannis a dat cea mai bună veste: Toată lumea se va convinge

Scandalos! Artistul român care l-a atacat pe Măruță, live la Pro TV: Aș vrea o aventură cu soția ta, Andra Măruță

PRIMELE IMAGINI cu autoarea crimei de la metrou, dupa ce a fost prinsa de politisti! Ipoteză infioratoare a unui celebru criminolog: "Ar fi auzit voci"

Cine este tânăra de 25 de ani care a fost împinsă în faţa metroului!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies