Avocado. Cum păstrezi fructul intact zile întregi

Avocado este un fruct care a câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme. Este folosit în diverse rețete și este consumat la orice oră din zi. Iată cum să-l păstrezi proaspăt zile întregi.

Distribuie pe:

Avocado. Cum păstrezi fructul intact zile întregi


In articol:

Avocado. Atunci când consumăm avocado problema este că, de cele mai multe ori, mâncăm doar jumătate de fruct. Cealaltă jumătate o punem la frigider, însă se oxidează destul de repede și, evident, își schimbă culoarea, devenind maronie. Fructul nu este stricat și poate fi consumat în siguranță, însă sunt oameni care preferă să arunce fructul după ce oxidează.

Avocado. Pentru a evita oxidarea, unele persoane folosesc folie de aluminiu, dar fără a obține un rezultat dorit. Avocado oxidează în continuare. Există totuși o modalitate pentru a evita problema. O femeie din Noua Zeelandă a descoperit întâmplător trucul care menține avocado proaspăt pentru mai mult timp.

Avocado. Învelește avocado într-o frunză de salată și acesta se menține proaspăt pentru mai mult timp. "Am descoperit, mai mult sau mai puțin întâmplător, un înveliș alimentar de primă clasă", a scris ea cu referire la salată. ”Frunzele de salată, în special cele exterioare, care sunt puțin mai grele, sunt excelente pentru înfășurarea mâncării! De fapt, sunt inițial concepute în acest scop”, a mai zis femeia. Aceasta susține că avocado poate rămâne verde până la o săptămână.

Citeste si: Mituri greșite despre dietă. Informații false despre ce trebuie să faci ca să slăbești

Citeste si: Fructe și legume pline de pesticide! Ce sfaturi dau autoritățile

Citeste si: 7 trucuri ca sa-ti cresti libidoul

Citeste si: Avertismentul medicilor: Ce ți se poate întâmplă dacă mănânci avocado?

Avocado. Cum păstrezi fructul intact zile întregi

Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala (America Centrală), clasificat cu floarea din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Atât fructul cât și arborele sunt comestible iar avocado se referă și la fructul acestui copac. Din fruct se face renumita pastă guacamole.

Din avocado se fac diverse lucruri, printre care: măști de ten, diverse specialități culinare, ornamente, dulciuri (mai rar), se folosesc uneori în torturi dar nu prea des, medicină, etc.

În cosmetică

Avocado se folosește pentru măștile de ten care revigorează tenul și îl fac să pară mai tânăr. Pe lângă asta, din el se mai fac șampoane și alte lucruri care valorează mulți bani, făcându-l popular într-un anumit fel, pentru cosmetică. El este o veritabilă și importantă plantă pentru industria cosmetică cât și farmaceutică, alături de Aloe Vera.

Delicii culinare

Milkșake în stil indonezian de avocado cu sirop de ciocolată
Din avocado se fac rareori milkshake-uri, dar renumită este pasta de avocado, Guacamole. Avocado se mai folosesc în salate și rareori ori niciodată în dulciuri deoarece nu conține zaharuri. Nu foarte renumită este rețeta de înghețată de avocado, fără prea multe zaharuri, care se consumă în unele țări.

Planta

Este probabil originală din Peru iar planta crește înaltă de 10-25 de metri, fructele lui neavând o perioadă exactă, fructele putând fi consumate în orice anotimp al anului. Fiind o plantă tropicală, fructele se coc în orice anotimp, cel puțin în California, de aceea putem întâlni avocado în supermarketuri în orice timp al anului.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate