BAC 2020, sesiunea de toamnă. La ce oră trebuie să fie prezenți elevii la licee pentru examenul de matematică

BAC 2020, sesiunea de toamnă. Azi încep emoțiile pentru elevii care susțin examenul de maturitate. Mâine e programată proba la matematică.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

bacalaureat 2020 sesiunea de toamna
A început sesiunea de toamnă Bacalaureat 2020


In articol:

BAC 2020. A început sesiunea de toamnă și primele emoții pentru cei 42.700 de elevi care se pregătesc de cel mai important examen al lor de până acum. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a acestui an se desfășoară în perioada 24 august – 5 septembrie, potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial al României.

Citește: Baremul pentru limba și literatura română. Cum se rezolvau subiectele

Dintr-un total de 42.700 înscriși pentru această sesiune de Bacalaureat, circa 24.900 provin din promoția 2019 – 2020 iar aproximativ 17.800 sunt din promoțiile anterioare.

Calendarul probelor de BAC 2020, sesiunea de toamnă.  

- 24 august - proba la Limba şi literatura română - E.a);

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

- 25 august - proba obligatorie a profilului - E.c);

- 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării - E.d);

- 27 august - Limba şi literatura maternă - proba E.b).

În zilele de 28 și 31 august se vor derula echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice, în vreme ce competențele digitale vor fi evaluate pe 1 septembrie. În acest sens, candidaților li se vor calcula mediile și li se va asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență din cadrul examenului de Bacalaureat 2020, potrivit metodologiei specifice.

BAC 2020, sesiunea de toamnă. Primele rezultate se vor afișa în data de 2 septembrie, până la cel tâziu ora 12:00. Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui și prenumelui, în conformitate cu normele GDRP (Regulamentul general privind protecția datelor.

Contestațiile se depun în aceeași zi, între orele 14:00 și 20:00, în format fizic și electronic. Elevii vor completa și o declarație-tip în care vor menționa că au luat la cunoștință faptul că nota acordată ca urmare a contestației poate modifica nota inițială atât în sus cât și în jos. Candidații care încă nu au împlinit 18 ani vor trebui să apeleze la părinții sau tutorii lor pentru a semna acest document.

Rezultatele finale vor fi afișate după soluționarea contestațiilor, în perioada 3-4 septembrie.

La ce oră încep probele?

BAC 2020, sesiunea de toamnă. Examenul de matematică va începe mâine, 25 august, de la ora 09:00. Aceeași oră rămâne valabilă pentru toate celalalte probe. Timpul pe care concurenții îl vor avea la dispoziție pentru elaborarea lucrărilor va fi de trei ore. Accesul elevilor în sălile de curs va fi permis începând cu ora 08:30. Toate sălile de curs au în dotare camere de supraveghere audio-video. Candidații pot folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru realizarea schemelor pot folosi doar pastă neagră. Pentru probele la matematică și georgrafie, elevii pot apela și la instrumente de desen. Folosirea mijloacelor de calcul este interzisă.  

 

Urmatorul articol
Citește și:

A luat nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara! Momentele cumplite prin care tânărul a trecut timp de 2 ani

Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație

Caz exploziv la Bacalaureat 2020. Profesoară, infectată cu COVID-19

Un tânăr de 16 ani a fost împușcat într-un parc din Sălăjan! Se afla la plimbare cu sora lui, în vârstă de 7 ani!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies