Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Baclava cu nucă. Baclavaua este un desert turcesc, delicatesa fiind una dintre cele mai cunoscute prăjituri ale Orientului.

Baclava cu nucă. Ți se topește în gură
Autor: Raluca Ionita

In articol:

Baclava cu nucă. Ți se topește în gură
Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Baclava cu nucă. Este considerată prăjitura națională în Grecia, Turcia, Bulgaria, dar se regăsește în toate bucătăriile din Balcani, în Orientul Mijlociu și în țările din Maghreb, fiind în egală măsură și un desert al armenilor, al ciprioților și afganilor.

Ingrediente necesare pentru baclava cu nucă:

12 foi de plăcintă
50 g miere
100 g unt

Baclava cu nucă. Ingrediente pentru umplutură:

130 g zahăr
60 g unt topit
250 g miez de nucă măcinat
1,1 kg mere
1 lingură scorțișoară

Baclava cu nucă. Ți se topește în gură
Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Baclava cu nucă. Mod de preparare:

Merele spălate și curățate se dau prin răzătoarea mare, apoi se storc de zeamă și se amestecă bine cu miezul de nucă, scorțișoara, untul topit și zahărul, până când se obține o compoziție omogenă.

Citeste si: Vlăduța Lupău a pășit, din nou, în cabinetul medicului estetician. La ce intervenție a apelat îndrăgita artistă- kanald.ro

Citeste si: Femeia care și-a părăsit soţul pentru fiul vitreg, pe care l-a crescut de la 7 ani, a născut și cel de-al doilea copil- stirileprotv.ro

Pentru fiecare rulou în parte, se folosesc câte 3 foi.

Este luată prima foaie, se unge cu untul topit și răcit, se acoperă cu a doua foaie, se unge cu unt, se acoperă cu a treia foaie și apoi se unge din nou cu unt.

Se pune o parte din umplutură pe lungul foilor, apoi se rulează spre interior.

Citeste si: Sumac, condimentul acrisor cu proprietati miraculoase. Ce este si cum se foloseste

Citeste si: Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Citeste si: Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă

Ruloul se pune într-o tavă unsă cu unt. Se procedează la fel și cu restul de foi de plăcintă și umplutură de mere.

Cele 4 rulouri se pun în tavă, se taie în bucăți de 3 cm, se ung bucățile cu untul rămas, apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 minute.

În momentul în care sunt gata, se pune mierea peste bucățile e baclava și se mai lăsă 5 minute la cuptor.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Paul a fost înjunghiat sub privirile fiicei sale de 3 ani! Martorii au filmat atacul, dar nimeni nu a intervenit să-l salveze. Motivul banal pentru care agresorul a sărit să-l...

Yasmina și-a pus capăt zilelor la doar 18 ani, după ce a fost obligată de propriul iubit să se prostitueze. Bărbatul a fost arestat, dar părinții încă își strigă durere. Nicio...

Note simulare Evaluarea Națională 2023. Ce rezultate au obținut elevii clasei a VIII-a

Şengül din serialul Totul pentru familia mea, în postura neașteptată de cameraman! Iată cum a fost surprinsă recent celebra actriță Fadik Sevin Atasoy pe platourile de filmare!...

Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?

“Dacă ar fi adevărat, pe mine personal m-ar întrista.” Ce a discutat Mara Bănică cu Deea Maxer la telefon, după ce s-a zvonit că și-a părăsit familia pentru un medic estetician

„Sper din tot sufletul să conștientizeze că are nevoie de ajutor”. Maurice Munteanu a reacționat după ce Ana Morodan a fost reținută de poliție, fiind prinsă sub influența...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies