Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Baclava cu nucă. Baclavaua este un desert turcesc, delicatesa fiind una dintre cele mai cunoscute prăjituri ale Orientului.

Distribuie pe:

Baclava cu nucă. Ți se topește în gură


In articol:

Baclava cu nucă. Este considerată prăjitura națională în Grecia, Turcia, Bulgaria, dar se regăsește în toate bucătăriile din Balcani, în Orientul Mijlociu și în țările din Maghreb, fiind în egală măsură și un desert al armenilor, al ciprioților și afganilor.

Ingrediente necesare pentru baclava cu nucă:

12 foi de plăcintă
50 g miere
100 g unt

Baclava cu nucă. Ingrediente pentru umplutură:

130 g zahăr
60 g unt topit
250 g miez de nucă măcinat
1,1 kg mere
1 lingură scorțișoară

Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Baclava cu nucă. Mod de preparare:

Merele spălate și curățate se dau prin răzătoarea mare, apoi se storc de zeamă și se amestecă bine cu miezul de nucă, scorțișoara, untul topit și zahărul, până când se obține o compoziție omogenă.

Pentru fiecare rulou în parte, se folosesc câte 3 foi.

Este luată prima foaie, se unge cu untul topit și răcit, se acoperă cu a doua foaie, se unge cu unt, se acoperă cu a treia foaie și apoi se unge din nou cu unt.

Se pune o parte din umplutură pe lungul foilor, apoi se rulează spre interior.

Citeste si: Sumac, condimentul acrisor cu proprietati miraculoase. Ce este si cum se foloseste

Citeste si: Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Citeste si: Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă

Ruloul se pune într-o tavă unsă cu unt. Se procedează la fel și cu restul de foi de plăcintă și umplutură de mere.

Cele 4 rulouri se pun în tavă, se taie în bucăți de 3 cm, se ung bucățile cu untul rămas, apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 minute.

În momentul în care sunt gata, se pune mierea peste bucățile e baclava și se mai lăsă 5 minute la cuptor.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate