Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Baclava cu nucă. Baclavaua este un desert turcesc, delicatesa fiind una dintre cele mai cunoscute prăjituri ale Orientului.

Baclava cu nucă. Ți se topește în gură
Autor: Raluca Ionita

In articol:

Baclava cu nucă. Ți se topește în gură
Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Baclava cu nucă. Este considerată prăjitura națională în Grecia, Turcia, Bulgaria, dar se regăsește în toate bucătăriile din Balcani, în Orientul Mijlociu și în țările din Maghreb, fiind în egală măsură și un desert al armenilor, al ciprioților și afganilor.

Ingrediente necesare pentru baclava cu nucă:

12 foi de plăcintă
50 g miere
100 g unt

Baclava cu nucă. Ingrediente pentru umplutură:

130 g zahăr
60 g unt topit
250 g miez de nucă măcinat
1,1 kg mere
1 lingură scorțișoară

Baclava cu nucă. Ți se topește în gură
Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Baclava cu nucă. Mod de preparare:

Merele spălate și curățate se dau prin răzătoarea mare, apoi se storc de zeamă și se amestecă bine cu miezul de nucă, scorțișoara, untul topit și zahărul, până când se obține o compoziție omogenă.

Citeste si: Reacția mamei Geta la vederea fiicei sale în rochie de mireasă. Momentele emoționante prin care a trecut Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Pentru fiecare rulou în parte, se folosesc câte 3 foi.

Este luată prima foaie, se unge cu untul topit și răcit, se acoperă cu a doua foaie, se unge cu unt, se acoperă cu a treia foaie și apoi se unge din nou cu unt.

Se pune o parte din umplutură pe lungul foilor, apoi se rulează spre interior.

Citeste si: Sumac, condimentul acrisor cu proprietati miraculoase. Ce este si cum se foloseste

Citeste si: Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Citeste si: Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă

Ruloul se pune într-o tavă unsă cu unt. Se procedează la fel și cu restul de foi de plăcintă și umplutură de mere.

Cele 4 rulouri se pun în tavă, se taie în bucăți de 3 cm, se ung bucățile cu untul rămas, apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 minute.

În momentul în care sunt gata, se pune mierea peste bucățile e baclava și se mai lăsă 5 minute la cuptor.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Salariații români vor primi acces la Revisal. Vezi de când va fi posibil acest lucru

Sfaturi pentru persoanele care plătesc rate mai mari în urma creșterii dobânzilor. Specialiștii anunță dublarea IRCC în 2023

Cu ce se ocupă Bogdan și Cristian, copiii lui Alexandru Arșinel. Au fost alături de îndrăgitul actor până în ultima clipă

Mâine 6 zodii trebuie să acorde o atenție specială horoscopului. Balanțele vor avea parte de surprize extraordinare!

UNGURII dau o mega lovitură în TRANSILVANIA! Abia acum s-a aflat ce vor să facă

Cine este Sebastian Crăciunescu. Bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp

Scenariul de necrezut al unui oficial rus. SUA și Marea Britanie are putea înarma Ucraina cu rachete nucleare

Doliu în sportul românesc! Un fost campion a fost găsit împușcat în cap, la Otopeni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies