Bani în plus pentru pensionari. Tot ce trebuie să știi

Românii de peste 75 de ani pot beneficia de bani în plus. Ce trebuie să știe aceștia?

Bani în plus pentru pensionari. Tot ce trebuie să știi
bani
Autor: O.N.

In articol:

Bani în plus pentru pensionari. Tot ce trebuie să știi
bani

Veste bună pentru pensionarii din România. Bătrânii cu vârsta de peste 75 de ani care au venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost ar putea beneficia de acordarea de mese calde pe bază de tichete valorice în valoare de 180 de lei pe lună, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, aflat în dezbatere publică la Ministerul Fondurilor Europene.

Bani în plus pentru pensionari. Despre ce este vorba?

Ordonanța de urgență stabilește că tichetele vor putea fi folosite numai pentru achiziționarea de mâncare și nu vor putea fi preschimbate în bani. De asemenea, persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest de bani, dacă este cazul, la achiziționarea meselor calde.

Acestea se vor putea folosi numai în unitățile care primesc astfel de tichete, listă pe care fiecare persoană o va primi la momentul acordării tichetului. Cei care nu se pot deplasa și îndeplinesc condițiile de acordare a tichetelor valorice vor primi masa caldă aferentă la domiciliu.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Fiecare tichet valoric va fi înseriat sub un număr unic și va conține, printre altele, informațiile de identificare a titularului (nume, prenume, cod numeric personal), precum și perioada de valabilitate (un an de la data emiterii) și interdicția de a fi utilizat pentru alte scopuri decât cel

pentru care a fost emis.

Titularul tichetului îl va putea folosi numai dacă prezintă și buletinul, mai puțin persoanele fără adăpost, care nu vor fi obligate să prezinte actul de la folosirea tichetelor.

Ca să intre în posesia tichetelor valorice, pensionarii cu venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost trebuie să se înscrie pe listele ce vor fi întocmite de autoritățile publice locale.

 

 

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies