Bărbat din Motru, ucis de nepăsarea medicilor! A murit aşteptând să fie operat: „Unu, ieşeam din tură şi doi, anestezistul era în concediu”

Un bărbat de 69 de ani a murit aşteptând o intervenţie chirurgicală. Ghinionul lui a fost că a ajuns la sfârşitul programului de lucru.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Un bărbat din Motru a murit după ce şi-a petrecut trei zile în spital aşteptând să fie operat. El fusese internat cu cangrenă şi degerături la ambele picioare.
 
Pacientul avea 69 de ani şi a murit cu zile din cauza nepăsării medicilor. El ar fi trebuit transferat la Târgu Jiu pentru intervenţie, însă acest lucru s-a întâmplat prea târziu.
A intrat în stop-cardio respirator pe masa de operaţie şi nu a mai putut fi salvat, relatează adevărul.ro.
 
Membrii familiei acuză cadrele medicale şi cer să li se facă dreptate.
 
„A venit vineri, spre sfârşitul programului, în jur de două fără un sfert, într-o stare de marasm, care înseamnă ceva de Auschwitz, plin de urină şi fecale, cu urme de insecte, plus cangrenă umedă şi degerăturile la picioare. La stângul, trauma era totală şi de asta am spus că trebuia amputaţie de atunci. Părerea mea că nu scăpa. Am prezentat situaţia familiei. (…) De atunci le-am spus, dacă puteţi să obţineţi aşa … au încercat pe la Rovinari (n.r. – spitalul unui oraş mai mic decât Motru). Le-am spus că nu îl vor lua”, se apără medicul pe care familia îl învinovăţeşte.
 
Motivul pentru care nu a fost operat la Motru este unul de-a dreptul şocat.
 
„La spitalul din Motru nu putea fi operat pentru că, unu, ieşeam din tură şi doi, anestezistul era în concediu. Deci, nu aveam anestezist. El trebuia, oricum, pregătit. În boala aceasta se pregăteşte. Asta ţine de fiecare, ce protocol există.
O pregătire preoperatorie trebuia. Putea să moară şi vineri, dacă era operat, şi sâmbătă putea să moară în operaţie. Era o agresiune. Oricum se intervenea pe semnătură. Există o serie de semnături care trebuie îndeplinite. Nu se putea spune că va fi băgat în operaţie, că nu moare şi că totul va fi bine, mai ales în starea în care era”
, a explicat dr. Zavate.
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mioara Roman dă cărţile pe faţă: „Petre nu mă mai caută. Nu lasă nici să mă sune”

Te iubeste sau nu? Cum se comporta barbatii indragostiti, in functie de zodie

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Faimoasele, declarații acide despre băieții din echipa lor: „Suntem luate la mișto și bârfite. Suntem înjurate”

CCR, prima reacție privind legea majorării pensiilor! Atac dur al Curții Constituționale a României

Vedeta Kanal D care are trei copii cu trei femei diferite. Toată lumea îl credea familist convins. Nimeni nu a știut până acum

Surse. Punctul de pensie nu va creşte în 2021. Cîţu susţine că bugetul nu permite

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies