Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat a fost reţinut de procurori. El este adeptul conspiraţioniştilor

Individul care l-a ameninţat cu moartea pe secretarul de stat în Ministrul de Interne, Raed Arafat, într-o postare pe Facebook a fost reţinut, vineri, 28 august, de procurorii DIICOT.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat a fost arestat
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne


In articol:

Raul Coltor este bărbatul din Alba Iulia, care a scris într-o postare pe Facebook, în luna iulie, că îl va ucide pe şeful DSU. Bărbatul este adept al conspiraţioniştilor. Raed Arafat a făcut plângere penală pe numele acestuia.

Pe data de 16 iulie, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a prezentat la sediul DIICOT, pentru a depune plângere penală împotriva bărbatului care l-a ameninţat cu moartea pe Facebook, Raul Coltor. Potrivit Codului penal, cercetările pentru infracţiunea de ameninţare sunt demarcate numai dacă partea vătămată depune plângere.

Citeste si: Caz șocant în Vrancea! Șef din Poliție a fost găsit mort, iar lângă trupul lui au fost găsiți niște bani!

Citeste si: Guvernul Orban, dat în judecată! E scandal uriaș. De la ce a pornit totul?

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri se retrage de pe micile ecrane! ”Aici mă opresc!”

Mesajul de amenințare primit de seful DSU

Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea de un adept al teoriei conspiraţiei potrivit căruia virusul SARS-CoV-2 nu există.

„În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, că este terrorist, şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români (trafic de organe Mossad), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005, am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi al Poporului Român! Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de piatră!! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreamţo!”, a fost mesajul pe care Raul Coltor l-a postat pe pagina lui de Facebook, masaj pe care ulterior l-a şters.

Cine este bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Arafat  

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat a fost arestat
Raul Coltor, bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Read Arafat

Raul Coltor face parte din mişcărea conspiraţioniştilor care cred că noul coronavirus nu există.  Bărbatul s-a prezentat la sediul CSM exact în urmă cu un an, când susţinea că vine de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, unde nu fusese lăsat să depună o plângere în legătură cu dosarul Crimelor din Caracal.  

El le-a spus jurnaliştilor că deţine informaţii importante şi că acceptă să fie filmat doar cu o mască chirurgicală pe faţă. Raul Coltor le-a spus atunci că el a lucrat timp de peste 10 ani în „serviciile de informaţii străine”.  

Din documentele pe care le-a înmânat tuturor jurnaliştilor prezenţi, reiese însă că Raul Colltor a fost învinuit într-un dosar penal al BCCO şi DIICOT Alba Iulia. Domiciliul său a fost percheziţionat, iar anchetatorii au ridicat de acolo un stick de memorie, pe care, susţine Raul Coltor, se află toate datele personalului de la Deveselu, notează Adevărul.ro.

Ce riscă bărbatul

Conform Codului Penal, „fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Marian Godină, revoltat de întâlnirea dintre șefii Poliției și interlopii Duduianu: „Am ajuns să ne rugăm de infractori să respecte legea? Am așa o lehamite”

Un ecologist a fost omorât de leii pe care îi salvase și îi crescuse de când erau pui

Irina Loghin, clipe de coșmar: soțul ei a fost testat pozitiv cu COVID-19. ”Îmi vine să...”

Nelu Tătaru, noi declarații: „Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la creşterea numărului de cazuri” de COVID-19

Gest necugetat al unui adolescent român. Și-a dat foc în curtea casei, iar tatăl lui a sărit în flăcări să-l salveze

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies