Bărbatul cu cea mai mare pensie din România va primi și mai mulți bani! Gheorghe Bălășoiu a învins statul în instanță! Despre ce sumă fabuloasă este vorba? EXCLUSIV

Fost șef de penitenciar, Gheorghe Bălășoiu a învins în instanță Casa de Pensii și va primi mai mulți bani lunar, plus plata diferențelor pe ultimele 20 de luni.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Fost șef de penitenciar, Gheorghe Bălășoiu a învins recent în instanță Casa de Pensii și va primi mai mulți bani lunar, plus plata diferențelor pe ultimele 20 de luni! Pe vremuri șef de penitenciar și procuror, Gheorghe Bălășoiu era oricum campion absolut într-un clasament al pensiilor, încasând 73890 lei brut/lună (66701 lei net/lună). În vârstă de 73 de ani, Bălășoiu locuiește într-o vilă impozantă, într-un sat situat chiar la ieșirea din Pitești.

Citeste si: Adriana Iliescu riscă sechestru pe pensie! Lovitură devastatoare în plină pandemie pentru cea mai bătrână mamă din România

Citeste si: Veste uriașă pentru toți pensionarii. Se măresc pensiile! A fost anunțată data

Bălășoiu s-a pensionat în 2005, atunci când pensia se calcula în baza unui algoritm simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, iar el cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Cât a fost director la Penitenciarul Colibași, timp de 7 ani, Bălășoiu a fost detașat, însă și-a păstrat și funcția de magistrat.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Prin urmare, în baza legilor în vigoare la acea dată, fostului procuror și comandant de penitenciar i s-a calculat pensia de serviciu conform veniturilor realizate pe ultimele 12 luni de activitate și i s-au adăugat sporurile permanente și nepermanente. La ora actuală, pensiile de asigurări sociale sunt plătite din bugetul asigurărilor sociale de stat în baza legii 263/2010, iar pensiile speciale sunt plătite și din bugetul de stat, în baza legii nr. 303/2004. 

În martie anul curent, bărbatul a introdus acțiune la Tribunalul Argeș, intentând proces Casei Județene de Pensii Argeș, prin care solicita recalcularea pensiei. Cum ”asigurările sociale” apar ca materie a procesului, înseamnă că Bălășoiu a contestat cuantumul acestora, solicitând judecătorilor o creștere implicită a pensiei sale, de 66701 lei pe lună! Blocat de pandemie, procesul a fost reluat la finalul lunii iunie, iar verdictul judecătorilor a fost unul favorbabil lui Bălășoiu: 

”Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâta să aplice indicele de corecţie prev.de art. 170 din Legea nr. 263/2010 la punctajul mediu anual stabilit prin decizia nr. 273338/30.10.2018 în beneficiul reclamantului, precum şi la plata diferenţelor începând cu data de 25.11.2018. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 800 lei. Executorie provizoriu de drept. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Tribunalul Argeş. Pronunţată azi, 23.06.2020.”, așa sună verdictul judecătorilor, ceea ce înseamnă că Gheorghe Bălășoiu se va alege cu o pensie mărită, dar și cu plata unor diferențe cumulate din luna noiembrie 2018 până astăzi, adică aproximativ 20 de luni!

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Avertismentul unui cercetător român din California pentru cine nu crede în coronavirus: „Nu e nimic fake. Cumnatul meu e mort şi sora mea e în spital“

Altă veste teribilă pentru mama Biancăi Drăgușanu! Madi a făcut tragicul anunț: ”A mai plecat un suflet bun, Dumnezeu s-o ierte!”

O nouă lovitură pentru Brigitte, după scandalul cu fiul ei! Veniturile ei au intrat în atenția Fiscului!

În sfârșit o veste bună! Alocații mărite înainte de 1 august? Anunțul venit în urmă cu puțin timp

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies