Stiri

Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Câte puncte se dau pentru fiecare subiect

Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susţinut astăzi proba la Matematică. Profesorii spun că subiectele au fost uşoare.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Câte puncte se dau pentru fiecare subiecticon photo
Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. La primul subiect sunt exerciţii în general cu un grad mic de dificultate. Profesorii spun că verifică cunoştinţele de bază ale elevului. Cei care rezolvă acest subiect au 30 de puncte. 
 
Sunt şase exerciţii, fiecare notat cu câte cinci puncte. Mai exact, se cere ca elevul să facă un calcul simplu respectând ordinea efectuării operaţiilor, regula de trei simple, operaţii cu mulţimi, citirea cu atenţia a unor temperaturi într-un tabel şi cunoştinţe minimale de geometrie. 
 
În ceea ce priveşte al doilea subiect, elevii pot primi 30 de puncte dacă rezolvă toate cerinţele. Au avut de desenat şi numerotat un cub, apoi o problemă de divizibilitate cu număr prim. De asemenea, au avut o problemă care se rezolvă cu ajutorul ecuaţiilor, de reprezentat graficul unei funcţii şi de calculat la o distanţă până la grafic, precum şi o expresie cu o necunoscută care trebuia readusă la un număr real folosind formule de calcul prescurtat.
 
La subiectul al treilea au fost două probleme de geometrie, una de geometrie plană şi una de geometrie în spaţiu. Pentru rezolvarea acestui subiect se acordă 30 de punte. 10 puncte sunt din oficiu. 
 

Barem Matematică Evaluare Naţională 2018

Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Câte puncte se dau pentru fiecare subiect
Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Câte puncte se dau pentru fiecare subiect
Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Câte puncte se dau pentru fiecare subiect
Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Câte puncte se dau pentru fiecare subiect

Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Câţi elevi au luat anul trecut note maxime

 
Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. În 2017, după rezolvarea contestaţiilor, la Matematică au avut note peste 5 aproape 92.886 de candidaţi. Lucrările a 4.450 de candidaţi au fost notate cu nota 10 la matematică. 
 
De asemenea, în ceea ce priveşte media generală după Evaluarea Naţională, în 2017, au fost 300 de elevi cu note maxime. La admiterea în liceu au fost 10 cu media generală maximă. Acest lucru înseamnă că au avut media maximă şi în gimnaziu. 
 
Cum se calulează media de admitere în liceu? Începând de anul trecut, media examenelor de la Evaluare Naţională contează într-o proporţie de 80% din media generală de admitere la liceu. Restul, de 20%, este reprezentată de media generală la absolvirea claselor V-VIII. 
 

Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. Cum a fost anul trecut şi la simulare

Barem Matematică Evaluare Naţională 2018. În 2017 au participat la Examenul de Evaluare Naţională 97,1%, adică 140.712 dintr-un total de 144.929 înscrişi. La Evaluare Naţională 2018 s-au înscris peste 150.000 de candidaţi. 
 
Primele rezultate la Evaluare Naţională 2018 vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, până la ora 19:00, se pot depune şi contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe date de 23 iunie. 
 
La simularea examenului de Evaluare Naţională, care s-a desfăşurat între 5 şi 7 martie, mai puţin de 50% dintre elevii care au participat au obţinut media generală peste 5. 
 
La matematică au luat medii peste 5 doar 33,1% dintre elevi, iar la Limba şi literatura română au luat medii mai mari sau egale cu 5 doar 63,1%. Însă trebuie specificat şi faptul că simularea nu se poate contesta, iar notele nu se trec în catalog. 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Savas si Meryem se logodesc! Un nou episod al serialului "Meryem, in aceasta seara, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Savas si Meryem se logodesc! Un nou episod al serialului "Meryem, in aceasta seara, de la ora 20:00, la Kanal D

Kanal D difuzeaza un nou episod al serialului "Meryem", de la ora 20:00, la Kanal D.

Titlu secțiune