Bătrână din Botoșani, în pragul sinuciderii, la 80 de ani. "Ce să fac? Trag și eu de viață" Ce nenorocire s-a abătut peste ea

Tanti Adela, are 80 de ani, și trăiește în casa ei modestă din Botoșani.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Tanti Adela, are 80 de ani, și trăiește în casa ei modestă din Botoșani. Bătrâna, asemenea multor bătrâni din această zonă a Moldovei, se chinuie să își ducă bătrânețea la bun sfârșit, iar uneori se roagă la Dumnezeu să-i ia mai devreme de pe această lume, după cum relatează într-un reportaj publicația botosaneanul.ro

În trimestrul III al anului 2018, la Botoșani erau înregistrați 78.604 de pensionari. Mulți dintre ei, cu o pensie medie sau chiar sub medie, care de cele mai multe ori se duce pe medicamente.
Mai precis, la Botoșani o pensie medie, după calculele făcute anul trecut a ajuns la doar 946 de lei, însă puțini bătrâni primeasc această sumă.

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

Un exemplu este tanti Adela, care se chinuie în fiecare zi cu sănătatea precară și banii puțini. Bătrâna suferă de diabet, hernie de disc, iar în urmă cu câțiva ani a suferit și o paralizie pe o parte din corp.
"Pensia nu îmi ajunge, mi-a mai tras fata și căldura asta, ca să nu mai car lemne și din 7 milioane și 300 (730 de lei) închipuie-ți ce-mi rămâne (…). Am noroc că ia fata pastile pe datorie și plătește ea și nu mai știu cât dă, dar dă destul, în jur de 4 milioane și jumătate (450 de lei)."
Singurul sprijin pe care îl mai are este fiica ei, care o mai ajută.

Singurătatea, mai grea și decât boala

Tanti Adela a rămas singură, după ce în urmă cu 9 ani i-a murit soțul. O cățelușă pe care o strigă Rita îi ține companie. Fiica ei e singura pentru care își mai găsește puterea.

”Dacă știam că bătrânețea este așa de grea, crede-mă că îmi puneam capăt zilelor, dar nu mă îndur de fată,” a mai spus ea.

Citește continuarea emoționantă pe botosaneanul.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate