Bătrână din Botoșani, în pragul sinuciderii, la 80 de ani. "Ce să fac? Trag și eu de viață" Ce nenorocire s-a abătut peste ea

Tanti Adela, are 80 de ani, și trăiește în casa ei modestă din Botoșani.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Tanti Adela, are 80 de ani, și trăiește în casa ei modestă din Botoșani. Bătrâna, asemenea multor bătrâni din această zonă a Moldovei, se chinuie să își ducă bătrânețea la bun sfârșit, iar uneori se roagă la Dumnezeu să-i ia mai devreme de pe această lume, după cum relatează într-un reportaj publicația botosaneanul.ro

În trimestrul III al anului 2018, la Botoșani erau înregistrați 78.604 de pensionari. Mulți dintre ei, cu o pensie medie sau chiar sub medie, care de cele mai multe ori se duce pe medicamente.
Mai precis, la Botoșani o pensie medie, după calculele făcute anul trecut a ajuns la doar 946 de lei, însă puțini bătrâni primeasc această sumă.

Un exemplu este tanti Adela, care se chinuie în fiecare zi cu sănătatea precară și banii puțini. Bătrâna suferă de diabet, hernie de disc, iar în urmă cu câțiva ani a suferit și o paralizie pe o parte din corp.
"Pensia nu îmi ajunge, mi-a mai tras fata și căldura asta, ca să nu mai car lemne și din 7 milioane și 300 (730 de lei) închipuie-ți ce-mi rămâne (…). Am noroc că ia fata pastile pe datorie și plătește ea și nu mai știu cât dă, dar dă destul, în jur de 4 milioane și jumătate (450 de lei)."
Singurul sprijin pe care îl mai are este fiica ei, care o mai ajută.

Singurătatea, mai grea și decât boala

Tanti Adela a rămas singură, după ce în urmă cu 9 ani i-a murit soțul. O cățelușă pe care o strigă Rita îi ține companie. Fiica ei e singura pentru care își mai găsește puterea.

”Dacă știam că bătrânețea este așa de grea, crede-mă că îmi puneam capăt zilelor, dar nu mă îndur de fată,” a mai spus ea.

Citește continuarea emoționantă pe botosaneanul.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate