
In articol:
Numărul cazurilor de îmbonăvire cu virusul SARS-CoV-2 este în scădere față de ultimele două zile când autoritățile raportau aproape 10 mii de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost identificate peste 7.500 de cazuri noi de infectare și raportate 28 de decese provocate de virusul chinezesc.
Grupul de Comunicare Strategică va detalia pe larg situația epidemiologică din România astăzi, în jurul orei 13:00, atunci când va fi publicat raportul complet.„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.595 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 28 de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00", a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.
COVID-19
Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Valeriu Gheorghiță: „Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească”
Noua tulpină a coronavirusului, descoperită inițial în Africa de Sud, are în componența sa peste 50 de mutații care o fac deosebit de contagioasă, dar nu la fel de agresivă cum este, spre exemplu, varianta Delta, care afecta plămânii într-o proporție foarte mare.
Motiv pentru care autoritățile decidente au luat în calcul, la un moment dat, să lase noua tulpină să se răspândească în voie, pentru a obține imunizarea naturală în masă.
Ideea a fost abandonată rapid, căci spune coordonatorul campaniei de vaccinare, nu ar fi fost o strategie corectă.„Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei. Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa vir usului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.