Bill Gates, implicat în stabilirea prețului unui vaccin anti-COVID? ”Aceste vaccinuri vor avea un preț foarte ridicat”

Aproape 200 de grupuri încearcă să vină cu un vaccin contra coronavirusului. Cel puțin două duzini au ajuns la stadiul de studiu clinic. Iată cum este Bill Gates implicat în stabilirea prețului unui vaccin anti-COVID.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

 


In articol:

Aproa

Bill Gates, implicat în stabilirea prețului unui vaccin anti-COVID? ” Aceste vaccinuri vor avea un preț foarte ridicat”
Bill Gates, implicat în stabilirea prețului unui vaccin anti-COVID? ” Aceste vaccinuri vor avea un preț foarte ridicat”
pe 200 de grupuri încearcă să vină cu un vaccin contra coronavirusului. Cel puțin două duzini au ajuns la stadiul de studiu clinic.

John Lewis, CEO al companiei canadiene de biotehnologie Entos Pharmaceuticals, a răsunat comentariile multor directori atunci când a spus că nu se gândește la preț în acest moment.

„Cred că ceea ce este în mintea majorității oamenilor este cum putem realiza acest lucru”, a spus el.

Costul dezvoltării unui vaccin, incluzând cercetări de bază și studii clinice care implică zeci sau sute de mii de oameni, poate fi de până la 150 de milioane de dolari, dacă cercetătorii sunt norocoși și se descoperă rapid  ceva care funcționează, potrivit lui Lewis.

"Timp de zeci de ani, diviziunile de vaccin ale companiilor de medicamente au fost văzute aproape ca arme de caritate - prețurile erau mici, nu aveau prea multe profituri", a spus el. 

Acest lucru s-a schimbat în 2000, după ce un vaccin anti-pneumonie blockbuster a apărut pe scena și a arătat că vaccinurile ar putea face bani. Prețurile au crescut de atunci, în parte, a spus Schwartz, deoarece producătorii de vaccinuri au foarte multă putere de preț.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

„Legea de îngrijire la prețuri accesibile necesită asigurare pentru acoperirea vaccinurilor recomandate fără partajarea costurilor la pacienți, astfel încât să se deschidă portierele de prețuri ale vaccinului. Și pentru copii, un program federal numit programul Vaccines for Children, prin care guvernul federal achiziționează vaccinuri pentru aproximativ 50% dintre copiii americani, este obligat să cumpere doze de vaccin pentru toți cei eligibili pentru orice vaccin recomandat. "

Citeste si: VIDEO Imagini groaznice surprinse la Bacău. Un preot și-a bătut soția pe stradă. Femeia ținea copilul în brațe

Citeste si: În “Dragoste si secrete”, Sevda și Uygar se căsătoresc! 

Citeste si: Mama Ioanei Condea, mesaj șocant despre fiica sa moartă ”Te aștept ...”

Bill Gates, implicat în stabilirea prețului unui vaccin anti-COVID? ” Aceste vaccinuri vor avea un preț foarte ridicat”
Bill Gates, implicat în stabilirea prețului unui vaccin anti-COVID? ” Aceste vaccinuri vor avea un preț foarte ridicat”

Prețul vaccinului anti-COVID

În cele din urmă, prețul unui vaccin pentru SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, este o idee a oricui.

„Nu putem exclude posibilitatea că aceste vaccinuri vor avea un preț foarte ridicat”, a spus Bruce Y. Lee, profesor de politici și management în domeniul sănătății la Școala absolvită de sănătate publică și politici de sănătate din City University of New York. „Dezvoltatorilor li se cere să dezvolte acest lucru foarte repede, astfel încât pot cere un randament foarte ridicat al acestuia.”

Pe plan internațional, prețurile vaccinului ar varia, a observat Schwartz de la Yale.

„Vedeți un spectru de prețuri”, a spus el. „Un vaccin care costă 200 de dolari o doză, în SUA, ar putea costa trei sau patru dolari în 50 sau 60 de țări, cu venituri mult mai mici.”

Cele mai sărace țări din lume obțin reduceri printr-o combinație de donații din țări mai bogate și acorduri cu producătorii de vaccinuri pentru a bloca cumpărăturile timp de câțiva ani prin Gavi, o alianță de vaccin co-fondată de Fundația Bill și Melinda Gates în 2000.

Epidemiologii spun că dacă virusul are putea să supraviețuiască oriunde, este o amenințare peste tot. Spun ei că prețul nu ar trebui să fie o barieră pentru combaterea lui.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Fratele fotomodel al Cristinei Țopescu a sărbătorit la Paris împlinirea a 22 de ani! Sebastian s-a îmbrăcat de ziua lui ca la înmormântarea surorii sale! FOTO

Cea mai frumoasă libaneză din România e îngrozită de exploziile care au devastat Beirutul! Diana a devenit celebră după ce i-a furat iubitul lui Nicole Cherry!

Ștefania, ADEVĂRUL despre concurenții Puterea Dragostei sezonul 3! ”Încerc să le caut scuze”

După priveghi, chemarea la război! Clanul Duduianu strânge rândurile și transmite mesaje terifiante: ”Sânge pentru sânge! Nici copiii lor...”! Se cere răzbunare pentru Pian

Alexandru Cumpănașu a făcut publice declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță. Incredibil cum și-a schimbat, din nou, alibiul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies