Biografie Sorin Grindeanu. Studiile, cariera şi activitatea profesională a ministrului Transporturilor

Biografie Sorin Grindeanu. Vezi unde s-a născut unul dintre cei mai importanţi oameni politici din România.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Biografie Sorin Grindeanu. Studiile, cariera şi activitatea profesională a fostului premier al României, dar şi cine este soția omului politic.

Biografie Sorin Grindeanu

Sorin Mihai Grindeanu s-a născut la data de 5 decembrie 1973, în Caransebeș, România. Părinții săi au fost profesori la Liceul Pedagogic din Caransebeș.De asemenea, tatăl lui Sorin Grindeanu a fost director al Colegiul Național „C. D. Loga” și inspector școlar general al județului Caraș-Severin.

Sorin Grindeanu a absolvit Facultatea de Matematică, Secția Informatică la Universitatea de Vest din Timișoara, iar după a urmat studii aprofundate pe specializarea: Baze de Date.

În anul 1999, Sorin Grindeanu a avut o bursă Tempus pe o perioadă de trei luni la Universitatea din Bologna, în domeniul statistică socială, iar doi ani mai târziu a făcut specializări în domeniul Educația adulților la Institutul fur Erwachsenenbildung din Frankfurt, Universitatea din Aveiro și Universitatea Beckett din Leeds.

În 2013, Sorin Grindeanu a absolvit un program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații și Ordine Publică la Academia Națională de Informații.

Citeste si: Sorin Grindeanu vine sâmbătă la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Este Ordonanța 13 cea mai mare greșeală din cariera dvs. politică?”, “Ați fost premierul României sau premierul lui Dragnea?”, “Vă înjură des românii în trafic?”, printre întrebările adre

Citeste si: Ce pensie are, de fapt, Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România- kfetele.ro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf reacționează, după scandalul cu Anamaria Prodan. Cum explică situația creată..- bzi.ro

Biografie Sorin Grindeanu

Biografie Sorin Grindeanu

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Cariera lui Sorin Grindeanu în politica românească

  • Sorin Grindeanu a intrat în politică în anul 1996, devenind membru al PDSR. Doi ani mai târziu, în octombrie 1998, Sorin Grindeanu a devenit vicepreședinte al Organizației de Tineret a PDSR Timiș.
  • Totodată, Sorin Grindeanu fost membru în Biroul Executiv Județean al PSD Timiș, membru în Consiliul Național al TSD și președinte executiv al Organizației Județene a PSD Timiș.
  • La alegerile din 2012, Sorin Grindeanu a obținut un mandat de deputat de Timiș din partea Partidului Social Democrat, funcție din care a demisionat la 30 iunie 2016, pentru a ocupa funcția de președinte al CJ Timiș.
  • Între 17 decembrie 2014 și 15 noiembrie 2015 a fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în Guvernul Ponta.
  • Mihai Grindeanu a fost Prim-ministrul în perioada 4 ianuarie 2017 și 29 iunie 2017, fiind al 65-lea prim ministru al țării din 1862, de la unirea guvernelor Principatelor Unite.
  • În ianuarie 2017, guvernul condus de Grindeanu a dat ordonanța 13, care amnistia anumite fapte penale, iar asta a dus la proteste publice.
  • În iunie 2017, pe fondul unui conflict cu Liviu Dragnea în privința remanierii guvernului, lui Sorin Grindeanu i s-a cerut demisia, iar în urma refuzului său guvernul a fost dizolvat prin moțiune de cenzură. Pe 14 iunie 2017,  Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. 
  • Mai apoi, Sorin Grindeanu a devenit președinte la (ANCOM) Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Totodată, pe 22 august 2020, Sorin Grindeanu a devenit vicepreședinte al PSD.
  • Pe data de 25 noiembrie 2021, Sorin Grindeanu a devenit Ministrul al Transporturilor și Infrastructurii în guvernul Nicolae Ciucă.

Sorin Grindeanu, familie

Sorin Grindeanu este căsătorit cu Mihaela Grindeanu și au împreună doi copii, Sofia Grindeanu și Mihai Grindeanu.

Soția lui Sorin Grindeanu este născută la data de 25 septembrie 1975, în Timișoara. Mihaela Grindeanu se ocupă cu comerțul produselor farmaceutice și deține o societate comercială.

Citeste si: Sorin Grindeanu vine sâmbătă la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Sorin Grindeanu, invitat la "40 de întrebări cu Denise Rifai"

Sorin Grindeanu, invitat la "40 de întrebări cu Denise Rifai"

[Sursa foto: KANAL D]

Sorin Grindeanu, invitat la "40 de întrebări cu Denise Rifai"

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, vine sâmbăta aceasta la “ 40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la ora 22:00, la Kanal D.

Timp de 6 luni a ocupat funcția de premier al României, cu susținerea lui Liviu Dragnea, cedând presiunilor șefului de partid la acea vreme și semnând controversata Ordonanță 13, care a scos în stradă sute de mii de români.

Citeste si: Ce familie frumoasă are Sorin Grindeanu. Fotografii de colecție cu soția și cei doi copii ai ministrului Transporturilor şi Infrastructurii

De asemenea, Sorin Grindeanu este primul premier demis prin moțiune de cenzură de propriul partid, fiind apoi exclus din Partidul Social Democrat. În anul 2020 a revenit în rândul PSD, iar în prezent este  prim-vicepreședinte al acestui partid.

 ”Ce caută Sorin Grindeanu în politică?”, “Este Ordonanța 13 cea mai mare greșeală din cariera dvs. politică?”, “Ați fost premierul României sau premierul lui Dragnea?”, ”Vă poate arunca Marcel Ciolacu din barcă?”, “Va înjură des românii în trafic?”, “A îmbărbătat-o Traian Băsescu pe soția dvs?”, “De câte ori ați ales prost?”   sunt doar câteva dintre întrebările adresate lui Sorin Grindeanu în ediția de sâmbătă a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată de la ora 22:00, la Kanal D!

Surse: wikipedia.org, mediafax.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Grindeanu vine sâmbătă la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Este Ordonanța 13 cea mai mare greșeală din cariera dvs. politică?”, “Ați fost premierul României sau...

Cine este Cseke Attila, noul ministru al Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice

Cine este Tanczos Barna, noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor

Mâine 6 semne zodiacale primesc veștile pe care le așteptau de o viață! Balanțele își găsesc sufletul pereche

CE LE FĂCEA Visarion Alexa femeilor care veneau la spovedit! Adevărul s-a aflat abia acum

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Cine îl bântuie pe Regele Charles. Dezvăluiri incredibile despre coșmarurile sale

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies