WowNews logo WOWnews
Stories

Stiri

Biscuiti "Oua de Pasti"- Arata senzational si sunt deliciosi!

Biscuiti fragezi “Oua de Pasti”, o reteta simpla si rapida de biscuiti. Laura Adamache te invata pas cu pas cum sa o pre

Biscuiti Oua de Pasti – Ingrediente (12 bucati)

200 g faina
20 g amidon porumb
100 g zahar
100 g unt
1 ou mediu
1 pastaie vanilie/1 lingurita coaja rasa de portocala
1 varf cutit sare
4-5 linguri gem de caise/piersici
Biscuiti Oua de Pasti – Mod de preparare
Amestecam faina si amidonul si le cernem intr-un vas incapator. Adaugam, in centrul fainii, zaharul, untul rece taiat in cubulete mici, oul, semintele unei pastai de vanilie sau coaja rasa de portocala si sarea.
Framantam pana cand obtinem un aluat compact.
In cazul in care aluatul nu devine omogen, putem adauga 1 lingura de lapte rece.
Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 45-60 minute.
Dupa repaus, intindem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie groasa de cca 3-4 mm.
Cu o forma ovala, decupam 12 biscuiti. Asezam jumatate din biscuiti in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. In partea inferioara a fiecarui biscuit, adaugam cate o lingurita plina cu gem de caise.
Decupam partea inferioara, a celor 6 biscuiti ramasi, cu o forma rotunda de cca 1-2 cm diametru.
Asezam biscuitii decupati peste biscuitii din tava si presam usor marginile.

Coacem biscuitii de Pasti, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12-13 minute. Suprafata biscuitilor trebuie sa ramana alba dupa coacere.
Ii scoatem din cuptor, ii pudram cu zahar pudra si ii lasam cateva minute in tava sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, asezam biscuitii pe un platou si ii servim.

sursa