Biserica Ortodoxă, reacție vehementă privind mutarea în online a slujbelor de Crăciun

Biserica Ortodoxă reacționează dur după ce Comisia Europeană a făcut mai multe recomandări în privința slujbelor de Crăciun.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre


In articol:

Biserica Ortodoxă Română respinge recomandarea Comisiei Europene de a muta slujbele de Crăciun exclusiv în online. Patriarhia arată că bisericile sunt spații în care slujbele religioase se pot desfășura în condiții de siguranță şi precizează că a pledat întotdeauna pentru respectarea regulilor sanitare. 

Biserica Ortodoxă, despre recomandările CE privind slujbele de Crăciun

Slujbe de Crăciun online

Purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat miercuri că organismul european nu poate impune nicio măsură în sfera religioasă și că cel mult poate face recomandări. „Comisia Europeană nu decide și nu poate impune nimic în sfera esențială a religiosului, doar poate emite recomandări legate de încurajarea și intensificarea protejării de noul coronavirus în viața socială dinperioada sărbatorilor .

Citeste si:Sărbătorile de iarnă 2020 în România. Ce locuri izolate din țară sunt ideale de Crăciun și Revelion

Aceste recomandări în sine nu pot conduce discreționar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun și nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru”, a spus Bănescu.

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Un travestit a ţepuit bărbaţii pe bandă rulantă. „Am cunoscut-o pe Delia pe Facebook, ea m-a abordat…” - bzi.ro

Biserica Ortodoxă, despre cei care nu respectă regulile

Slujbe de Crăciun online

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a vorbit și despreoamenii care nu respectă măsurile de siguranță impuse de autorități. El s-a referit indirect la Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului care încercat să organizeze un pelerinaj de Sfântul Andrei, soldat însă cu o participare extrem de scăzută.

Citeste si:Sărbătorile de iarnă 2020, în pandemie. Ce este interzis de Crăciun

„Biserica, cultele religioase, pledează permanent

pentru respectarea regulilor sanitare în legătură cu care suntem mereu asigurați că, respectate fiind, sunt și eficiente. Cei care cu ostentație nu le respectă, ignorându-l astfel pe aproapele lor și sfidând eforturile uriașe ale personalului medical, se compromit moral pe cont propriu și pot fi avertizați sau sanctionați legal.

Citeste si:Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor la sfârșitul săptămânii

Responsabilitatea publică și perceperea sănătății celuilalt ca o problemă personală de natură spirituală sunt lucruri care, mai ales în actualul context, onorează în modul cel

mai înalt. Ele trebuie asumate în mod practic de oricine are conștiința statutului său de creștin”, a mai spus Bănescu.

IPS Teodosie nu este de acord cuslujbele ținute în afara bisericilor și susține că temperaturile scăzute îi îmbolnăvesc atât pe preoți, cât și pe credincioși. El a făcut un apel către autorități să redeschidă bisericile.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Jo și Juno s-au despărțit definitiv! Primele declarații ale cântăreței: "Am greșit.."

Fetiță de 8 ani, moartă după ce s-a electrocutat la un Târg de Crăciun! "A avut un atac de cord masiv..."

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Dan Bittman susține că pandemia este, de fapt, o afacere: „E chiar bănoasă”

Este total interzis! Raed Arafat, anunţ la scurt timp după ridicarea restricţiilor

Otrava care ne intoxică organismul în fiecare zi, fără să știm! Renumitul medic Alin Scarlat avertizează: Duce la boli grave și cancer!

Vin stimulentele de risc pentru bugetari. Ce a anunțat Raluca Turcan

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies