Bisericile raman inchise si dupa 15 mai! "La biserica merg persoane de o anumita categorie de varsta, sunt vulnerabile"

Bisericile nu se deschid dupa 15 mai, dupa incheierea starii de urgenta in Romania. Declaratiile lui Marcel Vela

Distribuie pe:

Autor: R.L.

bisericile raman inchise si dupa 15 mai


In articol:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, că deschiderea lăcaşurilor de cult trebuie gândită foarte bine, subliniind că este nevoie în acest sens de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Ministrul a admis că, în condiţii de siguranţă, poate fi luată în calcul şi organizarea de nunţi şi botezuri, dar nu cu 500 sau 1.000 de persoane.

Bisericile raman inchise si dupa 15 mai. Marcel Vela, declaratii despre ce se va intampla dupa incheierea starii de urgenta in Romania

"La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face", a declarat Vela.

Citeste si: Cand se deschid hotelurile, terasele si restaurantele in Romania? Marcel Vela a facut anuntul

Citeste si: Anunț important pentru părinți! Încep înscrierile la grădiniță. Cum arată calendarul

Citeste si: Nelu Tătaru: "Precauţiile trebuie păstrate şi după 15 mai"

El a adăugat că, "dacă suntem vigilenţi, vom putea să ne gândim şi la nunţi şi botezuri, dar evident fără 500 sau 1000 de persoane".

Vela a precizat că, în opinia sa, acest virus va schimba românii, iar valul al doilea, preconizat în toamnă, va fi mult mai bine pregătit.

"Cred că acest virus ne va schimba. Dacă vine valul doi suntem mai bine pregătiţi. Cred că trebuie să ne vaccinăm", a declarat ministrul de Interne, citat de jurnalistii de la news.ro.

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate