Bolnavii de COVID-19 refuză administrarea oxigenului, după declarațiile controversate făcute de Flavia Groșan! „Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam”

Pacineții cu grave probleme respiratorii refuză oxigenul, după ce medicul Flavia Groșan a contestat protocolul COVID-19.

Pacienții refuză masca de oxigen
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Sistemul medical este în colaps, iar dacă înainte problema medicilor era că ajungeau foarte mulți pacienți în stare extrem de gravă și cu simptome avansate de COVID-19 pe care nu aveau unde să-i pună, acum au o nouă bătaie de cap.

Cadrele medicale se confruntă cu pacienți cu probleme respiratorii care refuză masca de oxigen! Ei bine, totul a pornit încă de săptămâna trecută, după ce medicul Flavia Groșan a contestat protocolul medical din spital și a spus că pacienții sunt omorâți inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale. 

Pacienții COVID cu grave probleme respiratorii refuză masca de oxigen: „S-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen”

Există deja îngrijorări din partea cadrelor medicale pe această temă. De pildă, Hadrian Borcea, Șeful UPU-SMURD de la Spitalul Judeţean din Oradea povestește că de săptămâna trecută pacienții refuză masca de oxigen. 

Pacienții refuză masca de oxigen
Pacienții refuză masca de oxigen [Sursa foto: Freepik]

„Asta se întâmplă de joia trecută. Vă dau un exemplu concret de azi dimineaţă. Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, întubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen

Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rău, în primul rând pacienţilor, pentru că ei suferă, nu cei care le transmit să refuze asistenţa medicală sau, mai rău, să considere că aceasta le este vătămătoare”,  a declarat Hadrian Borcea pentru eBihoreanul.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cazul s-a rezolvat de la sine, pentru că asistentele nu pot obliga pacienții să foloseasca masca de oxigen dacă nu vor, iar medicație cu forța nu se poate. Pacientul și-a pus singur masca, după ce a văzut că nu poate respira. 

„Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis  Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit. După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen”, a spus medicul Borcea.

Flavia Groșan a fost chemată să dea explicații la Colegiul Medicilor

Medicul a stârnit revolta celor care au grijă de pacienți cu forme grave în spitalele din România, după ce a spus că protocolul medical din spitale „ucide” pacienți, iar oxigenul provoacă edeme cerebrale. Flavia Groșan a fost chemată să dea explicații în fața comisiei de etică a Colegiului Medicilor Bihor, fără a primi vreo sancțiune. 

Citeste si: Medicul Virgil Musta, apel disperat: ”Suntem într-o situație critică”! Ce spune despre carantinare și ”tratamentul minune” al Flaviei Groșan

„Acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dânsa ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital”, a declarat Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor.

Flavia Groșan
Flavia Groșan

Afirmații controversate din partea medicului Flavia Groșan 

Medicul spune că cei p este o mie de bolnavi care i-au trecut pragul cabinetului au scăpat de spitalizare, iar în scema de tratament pe care le-a administrat-o se regăsesc mai multe medicamente ieftine. Aceasta a declarat că protocolul din spital ucide pacienți. 

Citeste si: Situație alarmantă în România! Peste 6.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

„Mi s-a părut extraordinar de dur tratamentul, eu am găsit o variantă ieftină, cu medicamente din nomenclatorul Ministerului Sănătății. Ieftine și o combinație incredibil de frumoasă. Eu am o experiență de 20 de ani în pneumologie”, declara Flavia Groșan.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alte patru localități din Iflov au intrat în carantină pentru 14 zile

Anunț de ultima oră! Se interzice ciruclația după ora 18:00? Noi restricții sunt pregătite pentru Capitală

Scandal uriaș între medici din cauza pandemiei de COVID-19! A fost chemată la Colegiu Medicilor după ce a susținut că a vindecat pe toată lumea

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

AUR a dat lovitura! Şedinţă secretă în Parlament. Ce se întâmplă, de fapt, în spatele uşilor închise

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Cum a rămas România fără 100 de tone de aur în anii '80. Decizii falimentare luate de Nicolae Ceaușescu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies