Bucurestiul a ramas fara “conducatori”! Patru dintre primarii Bucurestiului sunt cercetati penal si suspendati din functie

Bucurestiul o duce tot mai rau, iar primarii au ajuns, rand pe rand, in arest. Patru edili din Capitala sunt cercetati penali, fiind suspendati din functie.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Primul sector care a ramas fara primarul ales a fost sectorul 5. Marian Vanghelie a fost ridicat de mascati si dus incatusat la audieri. El a petrecut si un timp in arest preventiv, acum fiind lasat in arest la domiciliu. Vanghelie are un dosar complex, fiind acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.
I-a urmat la scurt timp, Andrei Chiliman, primarul de la sectorul 1. El a fost ridicat de politisti, in vara, direct de pe Aeroportul Otopnei, cand se intorcea dintr-o vizita oficiala. El se afla sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata. Anchetatorii sustin ca au probe ca edilul ar fi luat cate 30% din valoarea contractelor atribuite preferential unor firme care au executat lucrari in sectorul 1.

Si seful cel mare al Capitalei, primarul general Sorin Oprescu, este acuzat si a ajuns in arestul Capitalei, unde a stat cateva saptamani. Procurorii DNA l-au acuzat initial pe Sorin Oprescu de luare de mita, apoi au extins ancheta, iar acum primarul general este urmarit penal si pentru spalare de bani, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.

Ultimul sector care a ramas fara primar este 4, Cristian Popescu Piedone dandu-si demisia dupa incendiul din clubul Colectiv, soldat cu zeci de victime. Imediat dupa demisie, Piedone a si fost retinut de procurori. El este acuzat ca, in calitate de primar al sectorului 4, a incalcat dispozitiile legale privind apararea impotriva incendiilor atunci cand a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare a clubului Colectiv, iar consecintele neindeplinirii atributiilor de serviciu “au dus la pierderi de vieti omenesti si vatamari grave ale integritatii si sanatatii multor persoane”.

 

Asa se face ca 4 primarii din Capitala sunt acum conduse de inlocuitori ai primarilor alesi de bucuresteni.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: