Bulgaria ia măsuri drastice în lupta cu virusul! Ce decizii eu luat autoritățile

Bulgaria a anunţat luni că interzice accesul pe teritoriul său a străinilor din afara Uniunii Europene, dar şi a cetăţenilor unor state membre cu număr mare de infecţii cu coronavirus, precum Italia şi Spania, transmite Reuters.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Astfel, cetăţenii din Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Belgia, Islanda, Lichtenstein şi Luxembourg nu vor mai putea să călătorească în Bulgaria.

Excepţie o vor face cetăţenii bulgari care vor dori să revină în Bulgaria şi persoanele cu drept de rezidenţă.

”Interzic temporar intrarea pe teritoriul bulgar a tuturor cetăţenilor din ţări terţe, pe la toate punctele de trecere a frontierei, pe cale aerului, maritimă, feroviară şi auto”, arată un comunicat al ministrului sănătăţii.

Citeste si: Încă opt decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus! 176 de persoane și-au pierdut viața în România

Cui nu se aplică măsurile luate în Bulgaria

Măsurile nu se aplică medicilor, lucrătorilor sociali, echipajelor de transport, oficialilor guvernamentali şi lucrătorilor sezonieri în agricultură şi altor cazuri speciale.

Bulgaria va permite tranzitul persoanelor din Uniunea Europeană şi Serbia, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Turcia care doresc să se întoarcă în ţările lor.

Bulgaria a închis şcolile, restaurantele şi barurile şi a restricţionat deplasările între oraşe de la jumătatea lunii martie, pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Un număr de 549 de bulgari s-au infectat cu coronavirus şi 22 au murit.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate