Cel mai mare pacat pe care il poti comite de Buna Vestire. Rugaciune de Buna Vestire

Buna Vestire, sarbatorita in fiecare an pe 25 martie, este prima dezlegare la peste din Postul Pastelui. De Buna Vestire, Fecioara Maria a aflat de la Arhanghelul Gavriil ca-l va naste pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu.

Cel mai mare pacat pe care il poti comite de Buna Vestire. Rugaciune de Buna Vestire
Autor: R.L.

In articol:

Cel mai mare pacat pe care il poti comite de Buna Vestire. Rugaciune de Buna Vestire
Cel mai mare pacat pe care il poti comite de Buna Vestire. Rugaciune de Buna Vestire

In traditia populara, ziua de astazi mai este numita si Blagovestenie sau Ziua Cucului, pentru ca se intampina sosirea randunelelor si primul cantec al cucului.

Rugăciune pentru suflet de Buna Vestire

Ce rugaciune trebuie sa rostesti de Blagovestenie sau Buna Vestire:

"În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Preasfânta Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru Numele Tău.

Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-Se Numele Tău, vie Împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, da-ne-o nouă astăzi, și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.

Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinților Părinților noștri și ale tuturor Sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin”.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Citeste si: Rugăciune către Maica Domnului. Desface nodurile și farmecele

Buna Vestire, traditii si obiceiuri. Superstitiile romanilor de Blagovestenie

Potrivit credintei populare, cel mai mare pacat pe care poti sa il comiti pe 25 martie, de Buna Vestire, e sa te certi.

Tradiţia spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat. Străbunii credeau că cine se ceartă în această zi va avea necazuri tot anul.

În Bucovina nu se pun ouă la cloşcă de Buna Vestire, deoarece se consideră că puii ar putea ieşi cu două capete şi patru picioare.

În anumite zone, pentru a avea roade bogate, pomii se ameninţau cu toporul şi se stropeau cu ţuică. De Buna Vestire se poate ara, însă nu se poate semăna, ca să nu mănânce păsarile boabele de sub brazdă. Tot atunci, gospodinele din Maramureş adună lucrurile care nu mai sunt de folos de prin curţi şi le dau foc. Acest ritual este cunoscut drept Noaptea focurilor şi este practicat la fiecare casă maramureşeană, el durând până după miezul nopţii sau chiar până în zori.

De Buna Vestire este dezlegare la peşte, iar tradiţia spune că acela care gustă peşte în această sărbătoare se va simţi tot anul precum peştele în apă. Străbunii credeau că pescarii nu au voie de Buna Vestire să arunce mamaligă în apă, pentru că mor peştii.

Ziua de Buna Vestire este cunoscută şi ca Ziua Cucului, deoarece cucul începe să cânte şi astfel anunţă sosirea efectivă a primăverii. De asemenea, în anumite părţi, oamenii numără de câte ori a cântat cucul pentru a şti câţi ani vor mai trăi.

Citeste si: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată

În plus, în alte zone ale ţării, se obişnuieşte ca fetele de măritat şi flăcăii să întrebe cucul când se vor căsători: “Cucule voinicule/Câţi ani îmi vei da/Până m-oi însura (mărita)?”. Dacă se întâmpla ca după rostirea acestor cuvinte să cânte cucul, înseamnă că va mai aştepta un an. Dacă nu se auzea, înseamnă că va urma o căsătorie în acel an.

Mai mult, craca pe care a cântat cucul de ziua sa era tăiată şi pusă în scăldătoarea fetelor, în speranţa că flăcăii nu le vor ocoli.

De asemenea, în această zi este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor.

Cei care se vor trezi greu azi şi vor fi adormiţi vor rămâne aşa tot anul. Nu ai voie să speli, să calci sau să faci diferite treburi casnice.

Astăzi se consumă peşte, deşi creştinii se află în post. În anumite zone din ţară, pomii fructiferi se ameninţă cu toporul şi se stropesc cu ţuică, pentru ca aceştia să dea rod din plin.

Citeste si: Coronavirus. Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei, transmisă preoților de Patriarhul Daniel

În alte părţi se pun trei castroane cu apă, sare şi pâine, ce apoi sunt date de pomană. Unii creştini le aşează în pragul uşii, pentru a potoli foamea îngerilor şi pentru a atrage protecţia acestora.

Buna Vestire mai este cunoscută ca fiind şi ziua în care poţi sta la masă cu îngerul tău păzitor.

Citeste si: Alimente permise în post. Ce sa mananci in tipul postului

O alta superstitie spune ca nu este bine sa cauti pasarile de oua in aceasta zi sau sa le pui sub closca caci altfel puii vor iesi schimonositi, cu doua capete, sau se vor imbolnavi. Totodata, ouale ouate de Buna Vestire nu se pastreaza si nici nu se consuma.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de colivă. Cum se pregătește coliva pentru Moșii de iarnă

Sărbătoare 7 ianuarie. Rugăciune puternică la Sfântul Ioan Botezătorul

Cum scapă românii de la țară de boli? Descântele, practică milenară

Horoscop Zilnic Luni 8 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie atenți, Leii vor fi dați peste cap

Demisia momentului în România! A RENUNŢAT la postul cald de parlamentar. Se alătură echipei de la Guvern

Cum arată și cu ce se ocupă acum fiica lui Emil Boc? Cezara Boc este extrem de frumoasă și este vedetă și pe Tik Tok

E incredibil ce i-a făcut Prinţul Charles lui Harry. Interviul care zguduie Familia Regală

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies