Stiri

Bunica băieţelului mort după ce a fost operat într-un spital privat, e revoltată! ”Noi l-am îngropat pe Ştefan, iar femeia cu bisturiul îşi face pagină de susţinere pe Facebook”

Ştefan a murit în urmă cu aproape trei săptămâni, la câteva ore după ce fusese operat într-un spital privat din Capitală. Bunica lui este acum revoltată de ce se întâmplă cu doctorul care l-a operat pe micuţ.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

 

Bunica lui Ştefan, băieţelul de un an şi 10 luni, care a murit la doar câteva ore după ce fusese operat de hernie inghinală, se revoltă. Băieţelul, conform rezultatului autopsiei, a murit în urma unei hemoragii şi s-a spus că, în timpul intervenţiei a fost ”ciupit” un vas de sânge.

Medicul care l-a operat pe Ştefan are o pagină de suţinere, în care pacienţii îşi spun părerea despre calităţile sale de chirurg. Iar Mariana Ionescu, bunica lui Ştefan, se revoltă.

”Nouă ne-a murit copilul, după o simplă operaţie care ar fi trebuit să se desfăşoare fără incidente. Alţi copii au fost salvaţi de acelaşi medic. Dar situaţia aceasta este repetitivă. Un medic pe care toată lumea îl laudă, dar care, la un moment dat, începe să devină din înger salvator demonul morţii, cum ar trebui să fie tratat în continuare? Ar trebui să fie oprit, pentru că a greşit şi greşelile au adus moartea? Sau ar trebui să fie lăsat să opereze în continuare? (...)

Cum să mai consideri înger salvator un medic în care ai avut încredere, dar care ţi-a lăsat copilul să sângereze până a murit, deşi copilul tău putea fi salvat? Cum să taci şi cum să accepţi tăcerea propusă de alţii, pentru a ascunde o eroare medicală atât de gravă? Cum să nu arăţi adevărul unei intervenţii chirurgicale prezentată ca fiind fără riscuri majore care a adus, în mod paradoxal, moartea unui copil care acum ar fi trebuit să se joace în braţele părinţilor şi ale bunicilor lui? Şi mai ales cum să-i condamni astfel la moarte pe alţi copii, ca la ruleta rusească, pornind de la ideea că reputaţia medicului e mai importantă decât vieţile noastre şi ale celor pe care-i iubim? 

Cei care în continuare apără reputaţia medicului, călcând în picioare moartea copilului nostru şi vieţile noastre distruse, dar şi alte vieţi care ar mai putea fi distruse în acelaşi fel, ar trebui să se gândească dacă e mai importantă misiunea lor de PR sau valoarea pe care o are viaţa, în general. Dacă PR-ul e mai important decât viaţa, atunci ar trebui să-şi asume că devin complici la următoarele tragedii care s-ar putea întâmpla în acelaşi fel”, a scris Mariana Ionescu, într-un material, sub titllul ”Noi l-am îngropat pe Ştefan, iar femeia cu bisturiul îşi face pagină de susţinere pe Facebook”. Întreg materialul îl puteţi citi aici

Între timp, pagina de Facebook la care face referire bunica lui Ştefan a fost închisă. 

Galerie foto  Urmatorul articol