Calendar 10 iunie 2021. Înălțarea Domnului și ziua dedicată pomenirii Eroilor neamului

Calendar 10 iunie 2021. Creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului.

Sărbătoare mare pe 10 iunie 2021
Creștinii prăznuiesc Înălțarea Domnului[Sursa foto: Shutterstock]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar 10 iunie 2021. Înălțarea Domnului este o mare sărbătoare care comemorează Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile de la Învierea Domnului. Tot în această zi este sărbătorită și ziua dedicată pomenirii Eroilor neamului.

Calendar 10 iunie 2021

Înălțarea Domnului și ziua dedicată pomenirii Eroilor neamului
Calendar 10 iunie 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Înălţarea Domnului 2021. În ce zi se vopsesc ouăle roşii

Înălțarea Domnului este prăznuită în acest an pe 10 iunie. Înălțarea Domnului se sărbătorește întotdeauna în joia din săptămâna a șasea de după Paște, la 40 de zile după Învierea Domnului.

Sărbătorim Înălțarea Domnului, pentru că este momentul în care Hristos s-a înălțat la ceruri de pe Muntele Măslinilor, în prezența Apostolilor. În Sfânta Scriptură este relatat faptul că Mântuitorul și-a ridicat mâinile și i-a binecuvântat pe toți și în timp ce aceștia se închinau, un nor l-a acoperit și nu s-a mai văzut. Doi îngeri îmbrăcați în alb s-au văzut lângă ucenici și au vestit că Hristos s-a Înălțat la Dumnezeu: "Bărbați galileieni, de ce stați privind la cer? Acest Iisus, Care S-a înălțat de la voi la cer, astfel va și veni, precum L-ați văzut mergând la cer."

De acum înainte, Hristos șade de-a dreapta Tatălui. Sfântul Ioan Damaschinul spune: „Prin dreapta Tatălui înțelegem slava și cinstea dumnezeirii în care Cel care exista ca Fiu al lui Dumnezeu mai înainte de toți vecii ca Dumnezeu și consubstanțial Tatălui s-a așezat cu trupul după ce s-a întrupat și după ce trupul lui a fost preaslăvit”.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Citeste si: Înălţarea Domnului 2021! Cea mai puternică rugăciune care se citeşte la sărbătoarea de pe 10 iunie 2021

Pentru creștini Înălțarea semnifică:

- Înălțarea lui Hristos marchează intrarea definitivă a umanității lui Isus în domeniul ceresc al lui Dumnezeu, de unde va veni iarăși, dar care până atunci îl ascunde privirilor oamenilor.

- Iisus Hristos, Capul Bisericii, merge înaintea noastră în Împărăția glorioasă a Tatălui, pentru ca noi, mădularele Trupului său, să trăim în speranța că într-o zi vom fi pe vecie cu El.

- Iisus Hristos, intrând o dată pentru totdeauna în sanctuarul cerului, mijlocește necontenit pentru noi, fiind Mijlocitorul care ne asigură necontenit revărsarea Spiritului Sfânt.

Citeste si: Calendar Ortodox IUNIE 2021. Înălţarea Domnului şi Rusaliile se sărbătoresc în această lună

Rugăciune care se rostește de Înălțarea Domnului

Sărbătoare mare pe 10 iunie 2021
Creștinii prăznuiesc Înălțarea Domnului[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Zile libere de Rusalii 2021. Se anunță o minivacanță în iunie

"Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălţimile cereşti pentru a noastră mântuire şi hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele şi prealuminoasele zile ale învierii Tale şi, iarăşi, după săvârşirea slujirii Tale pământeşti, Te-ai înălţat cu slavă de la noi la ceruri şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatălui! În această senină şi atotluminoasă zi a Dumnezeieştii Tale Înălţări la ceruri, pământul prăznuieşte şi saltă, cerul se bucură astăzi de Înălţarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită şi căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată şi înălţată la ceruri. Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă puternic în lupte şi tare în războaie? Acesta este cu adevărat Împăratul Slavei? Învredniceşte-ne şi pe noi, neputincioşii, care gândim încă la cele pământesti şi săvârşim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoşătoarea Ta înălţare la cer, grijile cele trupeşti şi cele lumeşti să le lepădăm şi împreună cu Apostolii Tăi să privim acum la cer şi, cu toată inima şi cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălaşul nostru, iar aici pe pământ suntem doar străini şi călători, plecaţi din casa Părintească în ţara îndepărtată a păcatului. Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie Doamne, ca prin preaslăvită înălţarea Ta, să însufleţeşti conştiinţa noastră, să ne scoţi din robia acestui trup şi a acestei lumi păcătoase şi să ne învredniceşti să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământeşti; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ţie, Domnului şi Dumnezeului nostru, să-Ţi slujim şi să lucrăm, până când dezlegându-ne de legăturile trupului şi trecând vămile văzduhului, să dobândim cereştile Tale locaşuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii şi Îngerii şi cu toţi Sfinţii, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţa Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin."

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pe ce dată este Înălţarea Domnului în 2021? Sărbătoarea are loc la 40 de zile după Învierea Domnului

Înălţarea Domnului 2021. Când se vopsesc ouăle roşii?

Înălţarea Domnului 2021! Cea mai puternică rugăciune către Domnul Iisus Hristos

Horoscop Zilnic Miercuri 28 Iulie 2021: Săgetătorii sunt epicentrul unor tranzacţii şi proiecte mari, Berbecii emană foarte multă pozitivitate

Se taie pensiile! Lovitură pentru toată România. Va fi cumplit

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Țigările electronice cu arome, un pericol mortal pentru copii!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies