Calendar BAC 2020 sesiune specială

Calendar BAC 2020 sesiune specială. A început sesiune specială de BAC 2020. Prima probă se desfășoară luni, 6 iulie.

Calendar BAC 2020 sesiune specială
Calendar BAC 2020 sesiune specială

In articol:

Calendar BAC 2020 sesiune specială
Calendar BAC 2020 sesiune specială

Calendar BAC 2020 sesiune specială. Absolvenții de gimnaziu și liceu care la Evaluarea Națională și la Bacalaureat care au avut temperatura peste valoarea maximă admisă, care au fost în izolare sau carantină din cauza epidemiei COVID-19, precum și cei care nu au participat din alte motive medicale au avut posibilitatea să se înscrie la sesiunea specială a acestor examene, conform unui ordin al ministrului educației și cercetării, Monica Anisie.

Potrivit MEC, în contextul epidemiologic actual, Anisie a aprobat un ordin privind organizarea de sesiuni speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat, pentru a „asigura egalitatea de șanse”.

Calendar BAC 2020 sesiune specială. Iată cu arată calendarul de Bacalaureat pentru sesiunea specială

  • 29 iunie-3 iulie 2020- înscrierea candidaţilor
  • 6 iulie 2020- Limba şi literatura română- proba E a)- proba scrisă
  • 7 iulie 2020- proba obligatorie a profilului- proba E c)- proba scrisă
  • 8 iulie 2020- proba la alegere a profilului şi a specializării- proba E d)- proba scrisă
  • 9 iulie 2020- Limba şi literatura maternă- proba E b)- proba scrisă
  • 10 iulie 2020- afişarea rezultatelor (ora 12,00)
  • 10 iulie 2020- depunerea contestaţiilor (între orele 14,00- 19,00)
  • 12 iulie 2020- afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00).

Sesiunea ordinară a Evaluării Naţionale a fost programată în perioada 15- 17 iunie, iar prima sesiune a Bacalaureatului 22- 25 iunie.

Două sesiuni de Evaluare Națională și trei de Bacalaureat în 2020

Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a s-a organizat anul acesta, pentru prima oară, în două sesiuni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat la sfârșitul lunii mai că „Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi sau izolați sau carantinați” în perioada în care se desfășoară examenele în mod normal.

Această a doua sesiune de Evaluare Națională a început în 29 iunie.

Elevii și părinții au criticat hotărârea lui Klaus Iohannis de a nu accepta o procedură specială pentru elevii identificați cu temperatură la prima sesiune de Bacalaureat. „Atragem atenția asupra faptului că elevii care, din varii motive, nu vor trece de triajul epidemiologic, vor fi condamnați la a renunța la facultatea pe care doresc să o urmeze”, potrivit unui comunicat.

Citeste si: Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Citeste si: Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație

Citeste si: Selly a luat BAC-ul cu note mari, dar uite ce părere are despre sistemul de educație: „Despre corupție de ce nu învățăm?”

În urma criticilor lansate de Consiliul Național al Elevilor și de Federația Asociațiilor de Părinți, Guvernul a decis să organizeze o sesiune specială și pentru Bacalaureat, deși aici existau deja 2 sesiuni planificate: cea din vară, plus cea din toamnă la care Ministerul nu a renunțat.

Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO

Examenul de Bacalaureat 2020 s-a încheiat cu succes. Probele au început luni, 22 iunie, atunci când candidații au susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

Elevii nemulțumiți de rezultate au avut posibilitatea de a depune contestațiile în ziua afișării rezultatelor, adică marți, 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, dar și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. În acest an, cererile pentru contestații au putut fi depuse și prin mijloace electronice.

Verifica ce nota ai luat după contestații

Rezultate contestații BAC 2020, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate duminică, 5 iulie, pe bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale la Bacalaureat au fost publicate în format anonimizat. Așadar, pe pagina online dedicată rezultatelor finale de la Bacalaureat 2020 au apărut coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile finale. Candidații au primit, în timpul probelor de BAC 2020, codul specific prin care își pot verifica notele.

Ministerul Educației a informat că în acest an au fost depuse în total 62.790 de contestaţii. Iata ce spun autoritățile despre rezultate contestații BAC 2020: "23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română- E)a), 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă- E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului- E)c) au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi a specializării- proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine- sub 650 de contestaţii- în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539)", arată MEC.

Cum afli ce notă ai luat la BAC

Fiecare candidat a primit un cod unic pe baza căruia își poate consulta notele. Este o premieră în România, atât în ceea ce privește Bacalaureatul cât și Evaluările Naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a trece cu bine peste examenul maturității, elevii trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut. Nota finală de la BAC 2020 este media aritmetică a celor trei note. Adică, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

Mai există alte două condiții de promovare a examenului sunt: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO

Rezultate finale Bacalaureat 2020. Află nota finală obținută după contestație

Ce va face Selly după ce a luat BAC-ul: „Pentru mine nu este vacanță vara asta!”

Horoscop Zilnic Duminică 25 Iulie 2021: Vărsătorii se află în toiul unei perioade aglomerate a vieții lor însă este și una în care au parte de rezultate foarte bune

Lovitură teribilă pentru cei care refuză să se vaccineze! Nu mai au nicio şansă. Ce s-a decis

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Afacerile necurate ale primarului Clotilde Armand. Noua firmă de salubrizare - legături cu mafia italiană și patroni controversați

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies