Calendar Creștin Ortodox, joi, 6 octombrie 2022. Joi este cinstit unul dintre cei 12 Apostoli ai Domnului. Rugăciunea de citit pentru ajutor și sănătate

Calendar Creștin Ortodox 6 octombrie 2022. Rugăciunea puternică de spus astăzi pentru sănătate și fericire.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Calendar Creștin Ortodox 6 octombrie 2022. Miercuri este o sărbătoare importantă pentru toți creștinii ortodoxi, întrucât prăznuiesc numele Sfântului Toma, unul dintre cei 12 Apostoli. Cine este acesta și ce rugăciune trebuie să rostiți.

Cine a fost Sfântul Toma, unul dintre Apostolii Domnului

Sfântul Toma s-a născut în Pansada și a fost pescar. În momentul în care a auzit că Iisus Hristos este Mântuitorul nostru, a mers imediat să-l urmeze și să-i fie ajutor. De atunci, a devenit unul dintre Apostolii Domnului.

calendar creștin 6 octombrie 2022

Calendar creștin ortodox 6 octombrie 2022

[Sursa foto: doxologia.ro]

Toma mai este cunoscut drept “Toma Necredinciosul”, poreclă care i s-a pus în momentul în care nu a crezut relatările ucenicilor după Învierea lui Iisus. Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede”, au fost vorbele lui Toma. 

Citeste si: Rugăciune către Sfântul Apostol Toma. Îl sărbătorim în fiecare an pe 6 octombrie

Citeste si: “Veghează-ne și zâmbește-ne de acolo, doctore!” Iulian Juncănaru, fostul concurent de la emisiunea culinară, a murit în propria locuință- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

La opt zile de la înviere, Toma se duce în toată lumea să anunțe Învierea lui Hristos și îi părea rău că s-a îndoit de ucenici. În timpul călătoriilor sale, Apostolul Toma a înființat biserici în Palestina, Mesopotamia, Etiopia, India și Partia.

Sfântul Toma a murit în India, în timpul călătoriilor lui creștine. Reușise să îi convertească pe soția și fiul guvernatorului din Melipur, iar bărbatul îl închide și torturează pe Toma. Moaștele lui se găsesc în India, Ungaria și Muntele Athos.

Rugăciune la Sfântul Apostol Toma

„O, Preasfinte Apostole al lui Hristos, cel ce îndoielnic şi zăbavnic te-ai arătat spre adeverirea desăvârşită a dumnezeieştii Taine a Învierii Domnului şi a preaslăvirii Preacuratei Sale Maici, cel ce în viaţa ta şi după moarte făcător de minuni te-ai arătat şi cu mucenicească cunună te-ai încununat, apără turma lui Hristos de toată rătăcirea şi îndoiala; pe noi, cei zăbavnici cu inima, ne întăreşte pe piatra mărturisirii Sale; cu rugăciunile tale dă tămăduire rănilor sufletelor şi trupurilor noastre şi ne mijloceşte mântuirea la sfârşitul vieţii noastre.

calendar creștin 6 octombrie 2022

Pe 6 octombrie este prăznuit Sfântul Apostol Toma

[Sursa foto: doxologia.ro]

Cel ce dintre Apostoli ai fost ales a purta crucea cea grea a îndoielilor spre adeverirea fără putinţă de tăgadă sau de îndoială a Învierii lui Hristos, scapă-ne pe noi cu rugăciunile tale din furtunile lumii şi din valurile îndoielilor vieţii acesteia, ca să-ţi strigăm: Bucură-te, Sfinte Toma, Apostol al Mântuitorului Hristos!

Citeste si: Calendar Ortodox OCTOMBRIE 2022. Pe ce dată pică Sfânta Parascheva?

Spre adeverirea propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu şi spre încredinţarea neamurilor datu-ţi-s-a ţie, Sfinte, şi darul de a săvârşi minuni, ca toţi, văzându-le, să slăvească pe Dumnezeu Cel ce ţi-a dăruit ţie putere multă Apostole Sfinte Toma, roagă pe milostivul Dumnezeu să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Amin”.

 

sursă: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfânta Parascheva 2022. Care sunt regulile de acces la pelerinajul de la Iași

Sfânta Parascheva 2022. Cea mai puternică rugăciune

Minunile Sfintei Mucenițe Varvara. Aceasta este considerată protectoarea geologilor și a arhitecților

Taurii, Balanțele și Capricornii vor da uitării durerile. Alte 3 zodii să ia aminte la sfaturile astrelor

Se schimbă BULETINELE de identitate! Este informația momentului în ROMÂNIA

“Ne-am despărțit, am decis să punem punct!” Cristian Jitaru și Mona Stoian au decis să divorțeze, la trei luni de la nuntă! Cei doi vor depune actele de divorț la notar

Incredibil. Elena Ceaușescu, premiată la Hollywood: A jucat magistral

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies