Calendar Creștin Ortodox miercuri, 15 septembrie 2021. Sfinții importanți ai zilei. Ce sărbătoare este astăzi

Ce sărbătoare este astăzi, 15 septembrie 2021, în calendarul ortodox?

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar Creștin Ortodox miercuri, 15 septembrie 2021. Mai mulți sfinți importanți sunt pomeniți astăzi. Este sărbătoare cu cruce neagră în calendar.

Calendar Creștin Ortodox, 15 septembrie 2021. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului pomenit la 15 septembrie 2021
Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș[Sursa foto: Captură YouTube]

Creștinii și Biserica Ortodoxă sărbătoresc astăzi mai mulți sfinți importanți:

- Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului;

- Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul;

- Sfântul Ierarh Iosif de Alaverdi, Georgia;

- Sfântul Ierarh Visarion, Arhiepiscopul Larisei;

- Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Novonichita”;

- Sfântul Simeon al Tesalonicului.

Citeste si: Cătălin Botezatu a făcut lumină în cazul sinuciderii lui Stephan Pelger. Motivul pentru care designerul ar fi recurs la acest gest: „Probleme esențiale, financiare”- kanald.ro

Citeste si: Dezvăluiri făcute de mama fetei ucise în Berceni. Gestul cu care a fost surprinsă de iubitul ei. "Ce, nu-ți place?"| VIDEO- stirileprotv.ro

Citeste si: Noi restricții ce pot fi aplicate în valul patru al pandemiei de coronavirus

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș este un sfânt român sărbătorit în fiecare an pe 15 septembrie. Sfântul Ierarh Iosif a fost mitropolit al Banatului.

Despre el și viața sa se cunoscut puține date. Se știe că la 15 ani a intrat la Mănăstirea Adormitii Maicii Domnului, iar după câțiva ani a plecat pe muntele Athos, unde s-a călugărit cu numele de Iosif. Acolo s-a retras în sihăstrie și se spune că primise de la Dumnezeu darul de a vindeca bolile.

După ce a ajuns cunoscut și respectat la muntele Athos, a fost rânduit drept duhovnic al călugărilor care trăiau acolo.

Citeste si: Echinocțiu de toamnă 2021. Când are loc și ce reprezintă fenomenul astronomic

Când a ajuns la vârsta senectuții s-a retras lângă Mănăstirea Vatopedu, însă a fost chemat de românii din Banat să le fie mitropolit.

În această calitate el a săvârșit mai multe minuni. Cea mai cunoscută este stingerea incendiului care cuprinsese o parte a Timișoarei.

În anul 1653 Sfântul Iosif s-a retras la mănăstirea Partoș. Trei ani mai târziu, când avea vârsta de 85 de ani, a murit. În tradiția populară se spune că în ziua în care a murit clopotele mănăstirii au început să sune fără să le tragă cineva.

Citeste si: Calendar Ortodox SEPTEMBRIE 2021. Cele mai importante sărbători ale lunii septembrie

Citeste si: „Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 10 iunie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro

Citeste si: Alina Radi, prietena Danei Roba, declarații tranșante despre starea make-up artistului: "Dacă voi nu aveți acele medicamente în spital, vreți să moară omul, că voi nu aveți medicamentele acelea"- radioimpuls.ro

Rugăciune către Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul și izbăvitorul de primejdii

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului, pomenit astăzi
Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului, este pomenit astăzi[Sursa foto: Captură YouTube]

Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș a fost ales de pompieri drept ocrotitor și izbăvitor de tot răul, cel care ne apără de foc.

”Părinte Iosif am auzit câte minuni ai făcut şi ne-am bucurat că Dumnezeu S-a milostivit în vremurile de demult şi spre Biserica noastră te-a trimis povăţuitor luminat şi părinte alinător de necazuri, de patimi trupeşti şi sufleteşti.

Sfinte Iosif, tu care ești tămăduitorul neputinţelor celor credincioşi, purtător al darului miraculoaselor vindecări, cel care alini durerile suferinzilor, ajută-mă în aceste clipe de cumpănă sufletească și trupească și dăruiește mângâierea ta grabnică tuturor bolnavilor.

Citeste si: Raed Arafat face anunțul momentului despre vaccinarea obligatorie: "Dacă te îmbolnăvești..."

Te rugăm să fii și ajutorul neclintit al celor sănătoşi. Tu Sfinte Iosife cel Nou, cel ce eşti vistierie de tămăduire, prin care muţii grăiesc şi surzii aud, cel care-I întărești pe cei slăbănogi, pentru că tu ai ridicat de pe patul de suferință pe cei bolnavi care ți-au cerut un grabnic ajutor, ajută-mă și pe mine, vindecătorule fără de plată, pentru că mă rog ție și știu că nu ai lipsit de ajutorul tău nici pe cei necredincioși.

Te rog Sfinte Iosife, făcător de minuni, Părintele nostru, dăruiește-mi ajutorul și mila ta”. Amin.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mesaje de iubire și dor pe care să le trimiți persoanei iubite

S-au împlinit 6 ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Replici celebre, lăsate moștenire de politician:„Tu ești o maimuță curentată!”

Dezvăluiri făcute de mama fetei ucise în Berceni. Gestul cu care a fost surprinsă de iubitul ei. "Ce, nu-ți place?" | VIDEO

Ender, șocată de apariția soției lui Dogan! Fericirea ei va fi spulberată și planurile sale vor fi date peste cap! Aflați ce se va întâmpla în această seară, într-un nou episod...

Calendar ortodox 10 iunie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?

„Îmi este foarte dor de tine!” Care au fost ultimele cuvinte ale lui Stephan Pelger înainte să se spânzure. Suferea foarte mult după pierderea unei persoane apropiate

IMAGINI EXCLUSIVE | Dana Roba, primele imagini de pe patul de spital! Ipostaza greu de privit pentru oricine

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies