Calendar Ortodox 25 iulie 2021. Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria

Calendar Ortodox 25 iulie 2021. În această zi se face pomenirea Sfintelor Olimpiada și Eupraxia.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Calendar Ortodox 25 iulie 2021. Biserica Ortodoxă prăznuieşte Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria. Este Duminica a 5-a după Rusalii.

Tot în această zi se face pomenirea Sfinților Părinți de la al V-lea Sinod Ecumenic, dar și a Sfintelor Olimpiada și Eupraxia. 

Calendar Ortodox 25 iulie 2021

În această zi se face pomenirea Sfinților Părinți de la al V-lea Sinod Ecumenic, dar și a Sfintelor Olimpiada și Eupraxia. Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne mântuiește-ne pe noi. Amin!

Citeste si: Dată Sfânta Maria Mare 2021. Sărbătoarea se mai numește și Adormirea Maicii Domnului

Calendar Ortodox 25 iulie 2021
Calendar Ortodox 25 iulie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria

Sfinții Ioachim și Ana sunt părinții Maicii Domnului și bunicii lui Iisus Hristos. Prăznuirea lor are loc în 9 septembrie, a doua zi după Nașterea Maicii Domnului, iar adormirea Sfintei Ana se prăznuiește la data de 25 iulie în calendarul creștin ortodox.

Citeste si: Când începe Postul Sfintei Marii 2021? Postul Adormirii Maicii Domnului durează două săptămâni

Ioachim și Ana au fost căsătoriți timp de cincizeci de ani fără să aibă copii. Însă, Dumnezeu le-a trimis îngerul Său, care le-a dat vestea bună că vor avea „o fiică mult binecuvântată, prin care toate neamurile pământului se vor binecuvânta și prin care va veni mântuirea lumii”. Ana a rămas în curând însărcinată, iar peste nouă luni a născut-o pe Sfânta Fecioară Maria, relatează orthodoxwiki.org.

Pe când Fecioara Maria avea trei ani, a fost dusă la templu de către Ioachim și Ana, cum era tradiția acelor vremuri. În următorii șapte ani, Ioachim și Ana au vizitat-o adesea pe Maria la Templu, până la moartea lor; aceasta a rămas însă orfană la vârsta de zece ani. Sfântul Ioachim a trăit 80 de ani, iar Ana 79 de ani. Prăznuirea adormirii Sfintei Ana are loc în 25 iulie.

Calendar Ortodox 25 iulie 2021
Calendar Ortodox 25 iulie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Rugăciunea zilei de duminică

De vreme ce ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om, pentru aceasta iubitorule de oameni, Doamne, mă închin Ție și-Ți mulțumesc foarte pentru darurile cele mari, ce ai făcut la toate zidirile Tale. Cu adevărat se bucură și se veselește inima mea când stau și cuget că numai Tu singur ești Dumnezeu, Sfânt, Înțelept, Milostiv, Purtător de grijă, Bun, Puternic, Necuprins, și în scurte cuvinte, vreo bunătate și vreo mărire nu-Ți lipsește.

Mă bucur că Tu ești un Dumnezeu în trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Să se tulbure, Domnul meu, toți cei ce se închină altor dumnezei: că nu este alt Dumnezeu afară de Tine. Pentru aceasta fă să sporească creștinii la orice mărire și bunătate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Ți se închină și-Ți slujesc pururea cu toată inima și cu toată puterea. O, Părinte Sfinte, miluiește-mă! O, binecuvântate Fiule al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad! O, Duhule Sfinte, dă-ne nouă darul Tău și acoperământul Tău! Așa, Doamne și Ziditorul meu, ascultă rugăciunile și cererile sufletului meu cel păcătos și dă-mi mie, smeritului și nevrednicului, darul Tău, ca să cinstesc astăzi această Duminică după porunca Ta și după porunca Bisericii Tale și Maicii noastre. Dăruiește-mi pocăință adevărată, ca să-mi plâng păcatele ce am făcut împotriva Împărăției Tale și împotriva sufletului meu și a aproapelui meu. Te rog, Mult Milostive Doamne, să uiți de astăzi înainte greșelile mele cele multe. După mulțimea milelor Tale, mulțumesc din toată inima mea pentru atâtea bunătăți ce-mi trimiți în toate zilele și mai vârtos pentru înnoirea sufletului meu, pentru răbdarea Ta cea mare, că nu m-ai pedepsit după mulțimea păcatelor mele, ci mă îngăduiești și-mi aștepți pocăința, ca un Iertător Bun și Milostiv. Și încă mă rog, Doamne Iisuse Hristoase, să-mi dai dar să petrec bine și creștinește întru această săptămână fără a-Ți greși, cu gândul, cu voința, cu cuvântul, cu fapta, întru mărirea și cinstea Bunei Vestiri a Sfintei Maicii Tale și a Învierii Tale celei de a treia zi și a venirii Duhului Tău celui Sfânt asupra Apostolilor. Îndeosebi mă rog pentru ajutorul Tău, Prea Bunule Stapâne, ca să mă cunosc pe mine, să mă căiesc de pacatele mele și să mă îndreptez cu mărturisirea, iar în ora morții să fiu aflat pregătit, cuminecat și cu inima curată și să fiu aflat demn de Împărăția Ta cea veșnică. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

În ce zi pică Sf. Maria Mare 2021? Sărbătoarea se mai numește și Adormirea Maicii Domnului

Care este numele real al Patriarhului Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe din România

Calendar Ortodox IULIE 2021. Sfântul Pantelimon - 27 iulie, una din marile sărbători ale lunii

Horoscop 19 Septembrie 2021: Taurii au parte de surprize plăcute, Leii vor avea o zi plină de peripeții

Europa se zdruncină cumplit! Nenorocirea care ne așteaptă în curând. Vin vremuri grele

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Milioane de români, sub RESTRICȚII. Intră în vigoare de duminică. Mare atenție!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies