Calendar Ortodox, marți, 7 februarie 2023. Doi mari sfinți sunt prăznuiți de creștini!

7 februarie 2023. Vezi ce Sfinți sunt amintiți astăzi în Calendarul Ortodox.

Autor: Alina Petre

In articol:

Conform Calendarului Ortodox, la data de 7 februarie 2023, Biserica îi cinstește pe Sf. Ier. Partenie, episcopul Lampsacului; Sf. Cuv. Luca din Elada.

Calendar Ortodox, 7 februarie 2023

Sfântul Ierarh Partenie, episcopul Lampsacului este cinstit de Biserica Ortodoxă, în fiecare an, la data de 7 februarie. A trăit în secolul al IV-lea în orașul Lampsac, pe vremea lui Constantin cel Mare (306-337), și a dus o viață luminată de Harul lui Dumnezeu și a ajutat oamenii nevoiași, ori de câte ori a avut ocazia.

În anul 325, mitropolitul Helespontului l-a numit episcop de Lampsac, calitate cu care L-a slujit și mai mult pe Dumnezeu. Acest lucru a făcut ca mulți păgâni să adopte credința creștină, datorită dragostei și înțelepciunii acestui om.

Sfântul Partenie a primit de la Dumnezeu darul de a tămădui bolile sufletești și trupești, pe cel de a izgoni demonii, de a ușura sufletele chinuite de farmece, de vrăjitorii și de alte lucrări păgubitoare de suflet.

Sfântul Ierarh Partenie a trecut la cele veșnice și a fost înmormântat în Lampsac în biserica zidită de el.

Creștinii se roagă la mormântul său pentru a scăpa de vrăji, de boli și suferințe.

Citeste si: Oana Roman îi aduce acuzații grave lui Marius Elisei. Acesta s-ar folosi de fetița lor ,,de dragul unei răzbunări’’- kanald.ro

Citeste si: Așa arată dezastrul. Ce a mai rămas după incendiul care a dus la moartea a peste 100 de persoane care participau la o nuntă| FOTO și VIDEO- stirileprotv.ro

Citește și: Pe ce dată sunt Floriile în 2023? Vezi când are loc sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

Calendar Ortodox, marți, 7 februarie 2023. Află ce Sfinți sunt pomeniți în această zi și vezi rugăciunea care se citește pentru vindecare de boli

Calendar Ortodox, marți, 7 februarie 2023. Află ce Sfinți sunt pomeniți în această zi și vezi rugăciunea care se citește pentru vindecare de boli

[Sursa foto: shutterstock]

Rugăciunea zilei de 7 februarie

„Dumnezeiesc har de minuni ai primit, de Dumnezeu înţelepţite, Sfinţite Partenie. Făcătorule de minuni şi purtătorule de Dumnezeu, toate patimile credincioşilor ai curăţit. Duhurile celui viclean le-ai alungat. Pentru aceasta pe tine te lăudăm, ca pe un mare slujitor al Harului lui Dumnezeu.

Prin iconomie dumnezeiască ai făcut, Părinte, minuni neobişnuite spre mântuirea altora. Ai nimicit puterea demonilor şi ai vindecat boli grele. Și îi tămăduișeti, Părinte Partenie, pe cei care strigă: Aliluia!

Citeste si: „Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV- Aderarea României la Spațiul Schengen- Analiză. Marius Ghincea: ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025”- De ce se opune, de fapt, Austria?- stirilekanald.ro

Citeste si: Guess Who, prins sub influența substanțelor interzise la volan de poliţiştii din Capitală. A fost întocmit dosar penal- radioimpuls.ro

Ca pe un arhipăstor prea îndumnezeit al Lampsakului şi ca pe un făcător de minuni şi izvor îmbelşugat te lăudăm pe tine, Ierarhule insuflat de Dumnezeu. Iar tu, ca unul care are îndrăzneală către Domnul, roagă-te să fie izbăviţi de tot necazul cei care strigă către tine: Bucură-te, Părinte Partenie!”.

Citește și: Când NU se fac nunți în 2023. De ce nu se fac nunți în post

Calendar Ortodox, marți, 7 februarie 2023. Află ce Sfinți sunt pomeniți în această zi și vezi rugăciunea care se citește pentru vindecare de boli

Calendar Ortodox, marți, 7 februarie 2023. Află ce Sfinți sunt pomeniți în această zi și vezi rugăciunea care se citește pentru vindecare de boli

[Sursa foto: shutterstock]

Evenimente importante din 7 februarie

  • 1510: S-a încheiat, la Iași, tratatul de pace între domnul Moldovei, Bogdan al III-lea și regele Poloniei, Sigismund I cel Bătrân.
  • 1741: A apărut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat" ce stabilește o serie de reforme fiscale și administrative în Țara Românească. Textul a fost publicat în ziarul "Mercure de France", în iulie 1742.
  • 1831: A fost promulgată Constituția Belgiei, considerată a fi cea mai democratică din Europa acelei vremi.
  • 1873: În ședința parlamentului de la Budapesta, deputatul Gheorghe Pop de Băsești arăta necesitatea construirii unui drum de fier în ținutul Sălajului. Pe 23 decembrie 1887 va avea loc deschiderea liniei de cale ferată Carei- Zalău.
  • 1895: Comitetul de conducere al ASTREI a decis elaborarea și publicarea "Enciclopediei române". Lucrarea a apărut în 3 volume, între anii 1898-1904.
  • 1935: Stroe și Vasilache, celebrul cuplu de comici, au prezentat în premieră "Bing Bang" – primul film sonor realizat la București, cu o aparatură construită de inginerul român Gartenberg Argani.
  • 1940: Premiera celui de-al doilea film animat Walt Disney, Pinocchio.
  • 1956: Stabilirea de relații diplomatice între România și Uniunea Myanmar (Birmania).
  • 1964: Celebra trupă britanică The Beatles a avut primul turneu în SUA.
  • 1992: În baza Tratatului de la Maastricht s-a constituit Uniunea Europeană.
  • 1999: Centrul sportiv olimpic Zetra, din Bosnia și Herțegovina, refăcut după serioasele stricăciuni din timpul războiului, a fost deschis oficial de către președintele Comitetului Olimpic, Juan Antonio Samaranch, pentru a marca a XV-a aniversare a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sarajevo, la data de 7 februarie.
  • 1999: Prințul Moștenitor Abdullah devine rege al Iordaniei după decesul tatălui său, regele Hussein.
  • 2001: A avut loc cea de-a 51-a ediție a Festivalului internațional de film de la Berlin- Berlinala.
  • 2003: Irakul a acuzat Statele Unite că își folosesc tehnologiile avansate pentru a falsifica dovezile prezentate în Consiliul de Securitate al ONU.

Surse: ro.wikipedia.org, doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Chinezesc FEBRUARIE 2023. Află ce îți rezervă astrele pentru luna februarie

Dezlegare la pește în Postul Paștelui 2023. Vezi care sunt zilele din post în care se poate mânca pește

Așa arată dezastrul. Ce a mai rămas după incendiul care a dus la moartea a peste 100 de persoane care participau la o nuntă | FOTO și VIDEO

Oana Roman îi aduce acuzații grave lui Marius Elisei. Acesta s-ar folosi de fetița lor ,,de dragul unei răzbunări’’

EXCLUSIV - Aderarea României la Spațiul Schengen - Analiză. Marius Ghincea: ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025” - De ce se opune, de fapt, Austria?

„Astăzi s-a declanșat o avalanșă!” Oana Roman, prima reacție după ce Marius Elisei și-a refăcut viața sentimentală

Oana Zăvoranu și Alex Ashraf s-au despărțit după un mariaj de 7 ani. Bruneta a confirmat divorțul: "Sunt în sfârșit o femeie liberă care are de unde alege"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies