Calendar ortodox octombrie 2019. Când pică Sfânta Parascheva și programul hramului

În luna octombrie are loc sărbătoarea Sfintei Parascheva.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

Sfânta Parascheva 2019 pică în calendarul creștin ortodox în fiecare an, la data de 14 octombrie 2019. La fel ca și în anii trecuți, mijlocul lunii octombrie înseamnă venirea pelerinilor din toate colțurile, la Iași, pentru a se închina la Sfânta Parascheva, ocrtitoarea Moldovei, transformând orașul de pe Bahlui în centrul spiritual al Ortodoxiei.

În plus, potrivit creștinortodox.ro, anul acesta, alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva pelerinii vor putea cinsti moaștele Sfintei Ecaterina. Menționam că tradiția de a aduce la Iași, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, moaște ale altor sfinți a fost instituită în anul 1996 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. 

Citeste si: Calendar creștin ortodox 2 octombrie. Sărbătoare importantă pentru români

Citeste si: Rugăciune început de zi și săptămână! Ruga de luni te protejează de necazuri

Anul acesta, pelerinii care vor veni să o cinstească pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, se vor putea închina şi la un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, aduse din insula Corfu (Grecia), numită și „insula Sfântului Spiridon”.

Acestea vor fi aşezate spre închinare alături de racla cu sfintele moaşte ale ocrotitoarei Moldovei în baldachinul special amenajat din curtea Catedralei Mitropolitane.

fara descriere

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate