Calendar ortodox sâmbătă, 12 iunie 2021. Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare, aruncat de tată în foc la îndemnul Diavolului

Calendar ortodox sâmbătă, 12 iunie 2021. În calendarul ortodox este prăznuit Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare.

Calendar 12 iunie 2021
Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare, aruncat de tată în foc la îndemnul Diavolului[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox sâmbătă, 12 iunie 2021. Tot în această zi este sărbătorit și Sfântul Cuvios Petru Athonitul.

Calendar ortodox sâmbătă, 12 iunie 2021

În calendarul ortodox pe 12 iunie 2021 este sărbătorit Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare.

Povestea de viață a sfântului este dramatică. Părinții săi nu au avut băieți și tatăl se ruga la Dumnezeu să-i dea un fiu. Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea și împărăteasa a rămas însărcinată și l-a adus pe lume pe Onufrie.

Citeste si: Calendar Ortodox IUNIE 2021. Sărbătoarea Rusaliilor, printre cele mai importante sărbători ale lunii

Diavolul, care urăște neamul omenesc, văzut că binele curpinsese această familie de împărați ai Persiei, s-a dus la împărat și i-a spus: "împărate, să știi că pruncul ce s-a zămislit în pântecele împărătesei tale nu este de la tine, ci de la unul din robii tăi. Dacă voiești să cunoști adevărul, să faci aceea ce-ți voi spune, adică: Când se va naște pruncul, să poruncești să se facă un foc mare și să arunci pe prunc într-însul, și de nu va arde, acesta va fi semnul că este fiul tău cu adevărat; iar de va arde, atunci să fii încredințat că este născut din desfrânare."

Citeste si: Românii se vor putea opera gratuit în sistemul sanitar privat! Noul OUG va aduce mai multe schimbări în Sănătate- bzi.ro

Citeste si: Sfinţii Petru şi Pavel 2021. Cât durează Postul Sfinţilor Apostoli sărbătoriţi pe 29 iunie

Împăratul a crezut vorbele Diavolului și când s-a născut fiul său a aprins un foc mare și l-a aruncat în flăcări. Dumnezeu, care păzește pruncii, l-a păzit și pe acesta și nu a ars. În timp ce era în foc, pruncul a ridicat mânuțele ca și cum se ruga lui Dumnezeu, iar tatăl văzând această minune s-a speriat și a recunoscut că a fost amăgit de diavol.

Dumnezeu i s-a arătat împăratului care l-a certat pentru că a crezut vorbele Diavolului și i-a poruncit să boteze pe prunc Onufrie și să-l ducă în pustie. Împăratul a urmat sfaturile și l-a duc pe copil către munții și pustietățile Egiptului.

Rugăciune către Sfântul Cuvios Onufrie

Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare, aruncat de tată în foc la îndemnul Diavolului
Calendar 12 iunie 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel 2021? Acest post are cele mai multe dezlegări la peşte

"O, Cuvioase Părinte Onufrie, vas ales al Domnului, iubitor de viață duhovnicească, aprinzându-te cu dumnezeiasca râvnă, ai urmat îndemnul Mântuitorului: „Cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie“; ai lăsat rudeniile, patria și dregătoria cea lumească, venind în țara Moldovei. Vrednic lucru este să te cinstim, Cuvioase Părinte, și să te rugăm: dă-ne răbdarea ta, Sfinte. Dă-ne curajul și voința ta; credința și iubirea ta către Dumnezeu. Ajută-ne să dobândim smerenia, pacea și lumina inimii tale curate. Pe tine, cel care viețuiești împreună cu îngerii, te rugăm, cu lacrimi și cu umilință, izbăvește-ne, prin sfintele tale rugăciuni, de mulțimea ispitelor și a necazurilor, de poftele cele vătămătoare ale trupului și de gândurile rele care se abat asupra noastră. Tu, care umpli de lumină pe cei credincioși, sădește în noi, cu rugăciunile tale, temelia statorniciei în credință și a sfințeniei vieții. Ajută-ne cu rugăciunile tale să viețuim, oriunde, ca frații întru Hristos și să căutăm sfințirea sufletelor noastre pustiite de păcate. Cel ce ai fost mult nevoitor și mult rugător, ajută pe cei ce se nevoiesc în împlinirea poruncilor lui Hristos în mănăstire sau în lume, spre slava Preasfintei Treimi și mântuirea sufletelor. Amin."

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfinţii Petru şi Pavel 2021. Cât zile durează Postul Sfinţilor Apostoli sărbătoriţi pe 29 iunie

Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel 2021? Prima zi începe cu dezlegare la peşte

Calendar Ortodox IUNIE 2021. Sărbătoarea Rusaliilor, printre cele mai importante evenimente ale lunii

Horoscop Zilnic Marți 22 Iunie 2021: O stare de spirit plină de energie pozitivă atrage cu sine succesul și fericirea

Un actor extrem de cunoscut, în stare GRAVĂ! În cele din urmă, probabil că mă va ucide

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Știai că mănânci OTRAVĂ și nici nu îți dai seama? Este pitit în toate produsele, sub tot felul de nume false

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies