Sport

Campionatul mondial 2018: cei mai bogati fotbalisti care participa la Mondial

La campionatul mondial 2018 participa cei mai bogati fotbalisti din lume. In acest clasament nu au cum sa lipseasca starurile Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Neymar Jr (Brazilia) si Gerard Pique (Spania).

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Matei Vaihan


Campionatul mondial 2018: cei mai bogati fotbalisti care participa la Mondial
icon photo

Campionatul mondial 2018. Cum s-au imbogatit fotbalistii din bonusuri si publicitate

Cum campionatul mondial 2018 incepe pe 14 iunie, fanii sunt interesati de toate aspectele competitiei, in special de latura financiara. Cei mai buni fotbalisti ai planetei sunt si cei mai bogati, o estimare a veniturilor lor fiind facuta recent, de revista franceza France Football, care a luat in calcul sumele brute, ce contin salariile, bonusurile si veniturile realizate din publicitate si sponsorizari. (vezi care sunt cele mai sexy iubite de fotbalisti de la Mondial)

Campionatul mondial 2018. Lionel Messi a castigat 126 de milioane de euro

Astfel, argentinianul Lionel Messi este cel mai bine platit fotbalist al planetei. El a incasat in acest sezon 126 de milioane de euro, un record absolut in lumea fotbalului, in timp ce, cu un an inainte, castigase 76,5 milioane de euro. Messi se va bate cu Argentina pentru titlul modial, dar, inainte de toate, trebuie sa treaca de grupa din care mai fac parte Islanda, Croatia si Nigeria.

Campionatul mondial 2018. Cristiano Ronaldo a incasat 94 de milioane de euro

Pe locul 2 in clasamentul celor mai bogati fotbalisti este portughezul Cristiano Ronaldo, starul lui Real Madrid incasand, in sezonul 2017-2018, 94 de milioane de euro. Cu un an inainte, Ronaldo castigase 87,5 milioane de euro. Chiar daca Portugalia este campioana europeana, echipa lui Ronaldo nu e cotata cu sanse la mondial, chiar daca face parte dintr-o grupa mai lejera, cu Spania, Maroc si Iran.

Campionatul mondial 2018. Neymar Jr. a primit 81,5 milioane de euro

Podiumul fotbalistilor cu cele mai mari venituri este incheiat de brazilianul Neymar Jr. Transferat, vara trecuta, de la Barcelona la PSG, el a atins venituri de 81,5 milioane de euro in 2017-2018. La Campionatul Mondial, Brazilia lui Neymar, aflata in grupa cu Elvetia, Costa Rica si Serbia, trebuie sa razbune prestatia dezamagitoare de la turneul din 2014, de pe teren propriu, cand sud-americanii nu au terminat decat pe locul 4.

Campionatul mondial 2018. Lui Gerard Pique i-au intrat 29 de milioane de euro in conturi

In sfarsit, la campionatul mondial 2018 participa si spaniolul Gerard Pique, care a incasat 29 de milioane de euro in sezonul 2017-2018. Campion mondial si dublu campion european, Pique a anuntat ca se va retrage dupa Mondialul din Rusia. In drumul spre un nou titlu, Pique si ceilalti spanioli trebuie sa treaca intai de grupa cu Portugalia, Maroc si Iran, primele doua echipe urmand sa se califice in faza eliminatorie.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Astazi, de la ora 20:00, in ultimul episod din “Meryem”, la Kanal D! Savas si Meryem, o noua viata!icon photo

Vedete

Astazi, de la ora 20:00, in ultimul episod din “Meryem”, la Kanal D! Savas si Meryem, o noua viata!

Kanal D difuzeaza in aceasta seara, de la ora 20:00, ultimul episod din serialul „Meryem”.

Titlu secțiune