Când ar putea apărea vaccinul împotriva tulpinei Omicron? Răspunsul dat de președintele Moderna

Stephane Bancel, președintele Moderna, a vorbit despre apariția unui nou vaccin care ar putea proteja omenirea de variantei Omicron.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Specialiștii și autoritățile din întreaga lume sunt în alertă, după apariția tulpinei Omicron. Noua variantă a virusului COVID-19 ar avea originile în Africa de Sud, iar are peste 30 de mutații ale proteinei spike care se leagă de celulele umane.

Cercetătorii avertizează că este extrem de periculoasă și ataca atât persoane infectate recent cu virusul, cât și persoanele imunizate recent cu schema completă anti-COVID-19.

Stephane Bancel, președintele companiei Moderna, a vorbit despre apariției unui nou vaccin împotorva noii variante a virusului, Omicron. CEO-ul companiei a mărturisit că o doză mai mare ar putea fi făcută într-un timp scurt, însă vor mai trece luni de zile până va fi gata un vaccin specific împotriva tulpinei Omicron.

„Doza mai mare ar putea fi făcută imediat, dar vor trece luni înainte ca varianta specifică omicronului să fie gata de livrare în cantități masive. În funcție de cât de mult a scăzut, am putea decide, pe de o parte, să administrăm o doză mai mare din vaccinul actual în întreaga lume pentru a proteja oamenii, poate persoanele cu risc foarte mare, persoanele imunocompromise și persoanele în vârstă ar trebui să aibă nevoie de o a patra doză”, a declarat Stephane Bancel.

coronavirus

Fotografie folosită cu scop ilustrativ 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Valeriu Gheorghiță, despre cât de contagioasă este tulpina Omicron: „E ste una din cele mai interesante variante de SARS-COV-2  ”

Valeriu Gheorghiță a făcut declarații cu privire la noua tulpină a virusului COVID-19, numită Omicron.

Această nouă variantă ar putea pune bazele unui nou val pandemic, fiind mai periculoasă decât varianta Delta. 

Citeste si: Amenzi pentru persoanele peste 60 de ani care nu se vaccinează anti-COVID! Statatul care a luat această măsură radicală

„Ce știm în momentul de faţă este că este una din cele mai interesante variante de SARS-COV-2, în sensul în care există peste 30 de mutații la nivelul proteinei Spike, lucru nemaiîntâlnit pănă la acest moment.

Să avem atâtea mutații acumulate pe aceeași tulpină virală dintre care mai mut de jumătate sunt în zona critică a zonei Spike, exact în zona în care se leagă anticorpii neutralizanții, anticorpii care apar atât supă vaccin cât şi după boala naturală.

Din acest punct de vedere sunt indicii importante ca această variantă virală ar reprezenta o variantă de escape, adică de scăpare se sub acțiunea neutralizantă a anticorpilor ceea ce reprezintă o problemă. Un al doilea indiciu este legat de contagiozitate. În momentul în care în Africa de Sud s-a înregistrat o creștere importantă a numărului de cazuri Africa de Sud tocmai ieșea din valul 4 generat de varianta Delta  ”,  a declarat Valeriu Gheoghiță la un post de televiziune. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies