Când au elevii vacanță în 2022. A fost publicată noua structură a anului școlar

Structura anului școlar 2021-2022 a fost modificată pe data de 5 noiembrie 2021, din cauza vacanței forțate adoptată de autorități în perioada 27 octombrie - 7 noiembrie. Iată când vor avea elevii vacanță în anul 2022!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Calendarul anului școlar 2021-2022 a suferit câteva modificări, din pricina vacanței forțate pe care autoritățile au impus-o pe fondul numărului crescut de îmbolnăviri cu Covid-19. Astfel, programa urcată în Monitorul Oficial a fost updatată pe data de 5 noiembrie.

Pe lângă faptul că vacanța intersemestrială a fost eliminată, iată ce alte modificări a adus noua structură școlară.

Citeste si: Când și cum vor da elevii tezele. Ministrul Educației anunță reguli noi: vor fi mai puține teze și vor avea o pondere mai mică în medie

Când au elevii vacanță în anul 2022!

Pentru prima dată în istoria învățământului românesc, vacanța intersemestrială nu există. Aceasta a fost eliminată, deoarece elevii ar pierde și mai multă materie pe care nu ar putea să o recupereze. Astfel că, primul semestru este alcătuit din 14 săptămâni de cursuri (13 septembrie 2021- 14 ianuarie 2022), iar al doilea semestru este compus din 20 de săptămâni de cursuri (17 ianuarie 2022- 10 iunie 2022). Însă, chiar dacă vacanța semestrială nu mai există anul acesta, elevii tot se vor bucura de timp liber în anul 2022.

Aceștia vor avea vacanță în anul 2022 în primăvară, cu ocazia sărbătoririi Sfintelor Paști, dar și în vară, care marchează încheierea anului școlar. Paștele ortodox va fi pe 24 aprilie 2022, iar cel catolic pe 17 aprilie 2022. Acest lucru înseamnă că vacanța de primăvară va îngloba și Sfintele Paști și sărbătoarea „Ziua Muncii” care este celebrată anual la data de 1 mai. Vacanța de primăvară va începe pe data de 15 aprilie 2022 și se va termina pe data de 1 mai 2022.
Vacanța de vară va începe pe 11 iunie și va dura până la începutul anului școlar 2022-2023.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, previziuni sumbre privind învățământul online: ”Un milion de copii din trei au probleme cu internetul”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„Școala Altfel” este eliminată din noua programă școlară a anului 2021-2022!

În căutarea unor soluții optime, pentru ca elevii să poată să își termine materia de studiu, Ministerul Educației a decis ca anul acesta, „Școala Altfel” să devină o săptămână obișnuită de învățare. Astfel că, elevii vor recupera cursurile din prima săptămână din semestrul al doilea, la care se va renunța pentru recuperarea zilelor din vacanța forțată, impusă la sfârșitul lunii octombrie 2021.

Când au elevii vacanță în 2022. A fost publicată noua structură a anului școlar

„Școala Altfel” la muzeu

[Sursa foto: PixaBay]

„Școala Altfel” fusese programată inițial în perioada 8- 14 aprilie, iar în acest timp urmau să se organizeze olimpiadele școlare și nu numai. Cu ocazia acestei săptămâni, elevii cunoșteau o altă latură a instituției învățământului. În funcție de fiecare școală în parte se organizau diverse activități. Unii elevi au mers în anii precedenți în excursii cu colegii și profesorii, alții au vizitat muzee ori au mers la un spectacol de teatru sau la cinema.

De asemenea, pe lângă explorat și vizonare de filme și diverse, elevii desfășurau activități și în incinta școlii, iar dintre aceste activități amintim: concursuri de gătit, concursuri sportive, concursuri distractive de recunoaștere a unei personalități culte din trecut.

Surse: hotnews.ro, edupedu.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies