Când dau elevii tezele în anul 2021 și câte discipline rămân obligatorii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat pe data de 5 noiembrie când se vor susține tezele în anul 2021 și care este lista disciplinelor la care se susțin lucrări scrise de evaluare semestrială.

Autor: Daniela Radan

In articol:

Contextul pandemic a făcut ca Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu să impună o dată pentru susținerea tezelor și să elimine din numărul de discipline la care se susțin în mod normal lucrări semestriale. Iată când vor da elevii tezele și câte discipline rămân obligatorii pe primul semestru!

Când dau elevii teze în anul 2021 și câte discipline rămân obligatorii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat pe data de 5 noiembrie că numărul de teze pe semestrul I va fi redus. Iată ce a spus acesta în cadrul unei conferințe de presă, potrivit sursei libertatea.ro: „Am transmis în teritoriu către Inspectoratele Şcolare Judeţene lista tezelor care vor fi susţinute în acest an. Elevii din gimnaziu, mai exact elevii de clasa a VIII-a, vor avea o teză mai puţin, iar elevii de liceu vor avea, de asemenea, o teză mai puţin. De la patru teze în general s-a redus la trei teze, cu excepţia elevilor din învăţământul profesional, care aveau deja trei teze. Elevii de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a vor susţine în continuare teze la două discipline: limba română şi matematică.

Este greu de ales între limba română şi matematică.”

Citeste si: Cine este Sorin Cîmpeanu, noul ministrul al Educației

Când dau elevii teze în anul 2021 și câte discipline rămân obligatorii

Discipline obligatorii pentru teze 2021-2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Legat de data la care elevii urmează să dea tezele pe primul semestru, Ministerul Educației a publicat pe site-ul oficial următoarea informație: „2.

În funcție de situația epidemiologică existentă la nivelul fiecărei unități de învățământ, respectiv al fiecărei formațiuni de studiu (clase), conducerea unității de învățământ stabilește, prin decizie a consiliului de administrație, calendarul desfășurării tezelor până la sfârșitul fiecărui semestru al anului școlar 2021- 2022. În primul semestru, tezele vor fi programate începând, de regulă, cu data de 6 decembrie 2021.”, ceea ce înseamnă că, fiecare școală în parte se va organiza cu privire la zilele când vor da tezele, respectând data de începere 6 decembrie 2021.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul! ”De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi!"

Calendarul Evaluării Naționale 2022

Ministerul Educației a publicat calendarul oficial al Evaluării Naționale pentru anul 2022. Iată când se pot înscrie și când vor susține elevii probele la limba și literatura română și la matematică:

30 mai — 3 iunie 2022- Înscrierea la evaluarea națională
3 iunie 2022- Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
14 iunie 2022- Limba și literatura română — probă scrisă
16 iunie 2022- Matematica — probă scrisă
17 iunie 2022- Limba și literatura maternă — probă scrisă
23 iunie 2022 (până la ora 14.00)- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
23 iunie 2022 (ora 16.00—ora 19.00)
24 iunie 2022 (ora 8.00—ora 12.00)- Depunerea contestațiilor
24 iunie—29 iunie 2022- Soluționarea contestațiilor
30 iunie 2022- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Surse: edu.ro, libertatea.ro

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies