Când putem ieși din case. Mai rezistăm izolați până atunci?

Alexandru Rafila a făcu un anunț extrem de important în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta crede că vom putea ieși din case după data de 15 mai.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a precizat că mai este nevoie să stăm aproximativ o lună și jumătate izolați. 


In articol:

Întrebat când consideră că nu va mai fi nevoie de distanțare socială, Rafila a înaintat data de 15 mai.

„Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

România, subiect de teste la nivel internațional

Președintele Societății Române de Microbiologie a anunțat că România va face parte dintr-un studiu internațional, în vederea testării singurului medicament etiologic disponibil împotriva coronavirus. Acest medicament ar putea fi disponibil în câteva luni.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?

Citeste si: Fumătorii- predispuși la infectarea cu coronavirus COVID-19. Trebuie să renunți chiar acum!

Citeste si: Ți se întâmplă și ție asta? Anunță imediat medicul de familie. E semn clar că ai fost infectat cu coronavirus

„E un medicament etiologic, deci care tratează cauza bolii, singurul de fapt care există disponibil în momentul de față și unde există speranțe legate de o bună eficacitate. E vorba despre un medicament dezvoltat în SUA și noi o să fim parte a unui studiu internațional, în care mai sunt vreo 20 de țări din întreaga lume, în care se vor testa comparativ scheme terapeutice uzuale, le știți foarte bine, antivirale utilizate în infecția HIV, cu interferon, cu hidroxiclorochină, în paralele cu acest medicament.

Vor fi loturi de pacienți și scopul este să observăm un câștig terapeutic net în favoarea acestui medicament etiologic și atunci, probabil, și compania americană va putea într-un timp relativ scurt să-l autorizeze pentru producție și pentru punere pe piață, într-un interval de câteva luni”, a declarat acesta.


Citește și:

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Rezultate parțiale Alegeri Locale București: Gabriela Firea 39 %, Nicușor Dan 47,2%, Traian Băsescu 8,6 %

Rezultate finale Alegeri Locale 2020! Date oficiale BEC. Live Update cu numărătoarea voturilor

BREAKING NEWS! Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării după ora 21:00

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies