Cand se deschid hotelurile, terasele si restaurantele in Romania? Marcel Vela a facut anuntul

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, că amatorii vor putea pescui liniştiţi din 15 mai, când încetează starea de urgenţă, iar restricţiile destinate prevenirii răspândirii coronavirusului vor fi relaxate.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

restaurant-coronavirus
restaurant-coronavirus


In articol:

Marcel Vela a subliniat că românii ar trebui să vadă vacanţa din această vară ca pe o şansă pentru turismul românesc.

"Relaxarea va fi etapizată, până în 15 mai vom fi foarte atenţi să nu fie o explozie de cazuri în domeniul medical. Noi suntem într-un platou de aşteptare, fără să fie o creştere semnificativă. Comparativ cu alte state, la suta de mii de locuitori, România are 4,1 de decese. Principiul pe care putem merge este de a relaxa etapizat restricţiile, trebuie evaluare epidemiologică. Dacă ne situăm pe acelaşi platou, de la 1 iunie, vin alte relaxări. Parcurile vor fi deschise, dar doar pentru grupuri de trei persoane, se pot face drumeţii în trei, iar pentru drumeţii se va face o declaraţie. N-am stabilit încă raza de acţiune, toate deciziile se vor lua în funcţie de evaluarea epidemiologică de săptămâna viitoare. Va fi şi pescuitul introdus. Din 15 mai, pescarii pot să-şi pregătească familiile că pleacă", a declarat Vela.

Cand se deschid hotelurile, terasele si restaurantele in Romania?

Ministrul a mai spus că, probabil prin iunie se va decide şi varianta deschiderii hotelurilor, teraselor şi restaurantelor şi a subliniat că oamenii au fost extrem de responsabili în perioada de Paşte şi de 1 Mai şi le-a mulţumit în special tinerilor pentru acest lucru.

"În principiu, de la 15 mai restricţiile de noapte vor fi ridicate, dar nu să te apuci să te duci la sală, ci pentru chestii importante. Vacanţa o văd ca pe o şansă pentru turismul românesc, poate virusul ăsta a trezit în noi un sentiment de naţiune, să vedem răsăritul la Marea Neagră, nu doar la Mediterană. A trezit sentimentul de siguranţă naţională, nu doar globalizarea. Vom descoperi Delta, mănăstirile din Moldova” a afirmat ministrul de Interne.

Citeste si: Anunț important pentru părinți! Încep înscrierile la grădiniță. Cum arată calendarul

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Referitor la deschiderea sălilor de fitness, el a precizat că, deşi în principiu este vorba despre practicarea unui sport individual, cei care il practică interacţionează totuşi la vestiare, ceea ce face să nu poată fi deschise într-o primă fază.

Amenzile date in starea de urgenta, abuzuri ale Politiei?

Marcel Vela s-a referit şi la amenzi şi la unele abuzuri ale Poliţiei.

”Amenzile au fost în marea majoritate date pe merit. Unde nu am putut noi şi a acţionat poliţia locală, dacă s-a greşit, am luat legătura cu primarul pentru a demara o anchetă administrativă", a precizat ministrul de Interne.

Citeste si: Un băiețel de opt ani din Bistrița, gest emoționant pentru polițiști. Cum a fost răsplătit de oamenii legii

Citeste si: Românii care muncesc în străinătate iau cu asalt granițele. S-au format cozi kilometrice!

Citeste si: Studiu: O persoană din cinci infectată cu Covid-19 nu prezintă simptome

Luni după-amiază, Vela a susţinut că din 15 mai românii vor putea pleca din localitate pentru a merge la munte să facă drumeţii sau alpinism, deşi anterior, preşedintele Klaus Iohannis precizase că deplasarea în interiorul localităţilor va fi permisă fără a mai fi necesară declaraţia pe propria răspundere, în timp ce deplasarea între localităţi nu va fi permisă decât pentru motive bine determinate, cum ar fi serviciul, probleme medicale sau activităţile sportive individuale.

"Activităţile sportive individuale sunt cele care ţin de activităţi gen drumeţii, alte activităţi gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteţi pleca la Sinaia să faceţi alpinism sau drumeţie”, a susţinut Vela, citat de news.ro.

Ludovic Orban: "Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai" 

"Vom deschide comerţul, sigur cu excepţia mall-urilor, dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, că oamenii pot să cumpere şi atunci existând cumpărare va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri sau pentru readucerea producţiei la nivelul anterior. Sunt măsuri, libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibili, pentru că o să crească consumul. De asemenea, sunt şi reluarea frizeriilor, coafurilor, cabinetelor stomatologice şi astea sunt activităţi care vor permite revenirea la normalitate din punct de vedere economic”, a spus si premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul a menţionat că hotelurile vor fi deschise, dar nu şi restaurantele.

"Practic, şi hotelurile vor fi deschise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai. Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele, mai ales în spaţii închise, sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puţin în spaţii închise”, a explicat Orban.

Urmatorul articol
Citește și:

Irina Rimes, schimbare neașteptată. A renunțat la coafura care a consacrat-o. S-a tuns scurt și...

Andrei de la Survivor România, întâlnire de gradul zero cu mătușa Karinei: „Mie nu mi-a plăcut de tine...”

Mesaj dur al lui Carmen Șerban: ”Adevărul a început să prindă contur”

Clipe de groază pentru cumnata lui Silviu Prigoană: “Criminalul trebuie depistat”

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de luni, 28 septembrie, prima parte Vezi emisiunea Online

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies