Când se împodobește bradul de Crăciun și până când îl poți ține în casă

Pe ce dată se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun?

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții din lume. A fost împrumutată de la triburile germanice, pe la jumătatea mileniului trecut, iar în prezent acest obicei este respectat de fiecare familie.

Când se împodobește bradul de Crăciun

Împodobirea bradului de Crăciun este un prilej potrivit pentru ca membrii familie să fie mai aproape. Mai mult de atât, este considerat unul dintre cele mai frumoase momente ale Crăciunului, iar tradiția a fost preluată pe la jumătatea mileniului trecut de la triburile germanice.

Citeste si: Târgul de Crăciun din Timișoara în 2021 și-a deschis porțile. Organizatorii anunță câteva modificări față de anii anteriori

De asemenea, bradul de Crăciun simbolizează, prin forma sa triunghiulară, Sfânta Treime, iar podoabele cu care pomul este împodobit reprezintă cunoaștere și bogăție, acesta fiind considerat pomul sacru din Grădina Edenului.

Tradiția de a împodobi bradul de Crăciun spune că acesta se face în seara de Ajun, pe 24 decembrie, dar poate fi făcut și mai devreme, putând astfel să fie admirat mai mult timp, iar oamenii să se bucure cât mai mult de spiritul de sărbătoare.

Citeste si: Românii nu își vor mai putea vinde locuințele timp de mai mulți ani. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat programul...- bzi.ro

Când se împodobește bradul de Crăciun și până când îl poți ține în casă

Totodată, pe lângă bradul de Crăciun, oamenii aleg să-și împodobească și casa cu coronițe sau ghirlande,  una dintre cele mai utilizate elemente decorative foarte versatile, vâsc, multe luminițe, în special cele tip plasă care se pot monta pe perdele, lumânări, dar și multe alte decorațiuni speciale pentru Crăciun, care îi va oferi căminului un aer

deosebit de iarnă, dar și căldură.

Până când poți ține bradul de Crăciun

Tradiția spune că bradul de Crăciun este pomul vieții și îl simbolizează pe Hristos, care este veșnic viu. În România, primul brad împodobit a fost în 1866, în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, vreme în care  acesta era decorat cu fructe, covrigi, biscuiți și flori de hârtie.

În prezent, bradul de Crăciun se împodobește cu beteală, globulețe, instalații luminoase și bomboane de ciocolată, iar în vârf se așează un înger sau o stea care reprezintă Nașterea Lui Iisus din Bethleem.

Când se împodobește bradul de Crăciun și până când îl poți ține în casă

Citeste si: Colinde de Crăciun 2021. Vezi care sunt cele mai ascultate cântece ale tuturor timpurilor

Bradul de Crăciun este una dintre cele mai frumoase decorațiuni de sezon, iar pentru ca spiritul sărbătorilor să rămână vie în casa oamenilor, acesta se păstrează până în Ajun de Bobotează, urmând ca locuința să primească Botezului Domnului, dar și Noul An.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies