Când se vor putea vaccina românii cu a treia doză de vaccin anti-COVID?

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus când se vor vaccina românii cu cea de-a treia doză de vaccin.

Valeriu Gheorghiță vaccinare
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Valeriu Gheorghiță a spus când se vor vaccina românii cu cea de-a treia doză de vaccin. Coordonatorul campaniei de vaccinare declară că nu există motive de îngrijorare la momentul actual în ceea ce privește varianta Delta a viruslui.

„Nu trebuie să ne îngrijorăm. Dacă ne uitam din cazurile de decese raportate de persoane infectate cu varianta Delta din cele 14 cazuri raportate oficial, doar unul singura a fost înregistrat la o persoană vaccinată cu schemă completă. Știm că peste 99% dintre decesele înregistrate în SUA sunt la persoane nevaccinate.

Citeste si: Raed Arafat, noi dezvăluiri despre a treia doză de vaccin anti-COVID: „Situaţia e clară”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Practic, un număr foarte mic de persoane care se încadrează în acel procent de maxim 5% din cazuri care nu dezvoltă suficienți anticorpi protectori după vaccinarea completă, pot să ajungă să dezvolte forme severe, dar asta nu înseamnă că vaccinurile nu sunt eficiente. Reamintesc faptul că indiferent de tipul de vaccin de care vorbim, schema completă ne oferă beneficii și un nivel de eficiență de peste 90% în prevenirea spitalizărilor și prevenirea

deceselor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Când se vor vaccina românii cu a treia doză de vaccinn anti-COVID?

În continuare, medicul a mai adăugat faptul că, în prima fază, este nevoie de o autorizare primită din partea Agenției Europene a Medicamentelor(EMA), care ar putea veni abia la jumătatea lunii septembrie.

Citeste si: Profesorii care nu se vaccinează anti-COVID și refuză testarea vor avea salariul tăiat. Așa sună un proiect de lege din Grecia

Valeriu Gheorghiță vaccinare
Valeriu Gheorghiță [Sursa foto: pexels]

Ulterior, de pe 15 septembrie va putea fi administrată cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

„Noi avem discuții pe această temă, chiar astăzi am avut o întâlnire cu grupurile de lucru. Primul pas este să avem autorizarea din partea Agenției Europene a Medicamentelor (EMA).

Ne așteptăm ca până pe data de 15 septembrie să existe această autorizare, iar în a doua parte a lunii septembrie am putea să demarăm administrarea acestui rapel, la o distanță mai mare de 6 luni de

la schema completă inițială și sunt definite preliminar câteva categorii care vor avea recomandare cu prioritate și aici vorbim despre personalul medical, de persoane vulnerabile, cu vârste de peste 60-65 de ani. În etapa a doua probabil că vom replica celelalte criterii care au fost folosite pentru prioritizarea persoanelor vaccinate cu prima schemă”, a mai declarat acesta.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Pacient, potolit cu trupele speciale, iar mai apoi târât pe scări până la parterul spitalului unde era internat

Ministrul Sănătății, despre debutul valului patru: „Ne așteptăm la peste 1.600 de cazuri pe zi, înainte de 15 septembrie”

Varianta Delta, mai periculoasă decât Ebola: „Războiul s-a schimbat”

Horoscop Zilnic Joi 21 Octombrie 2021: Peştii vor primi nişte veşti foarte bune, Racii se vor confrunta cu sentimente ieșite din comun

S-a dat ordin strict să nu iasă din case 4 luni! Stare de alertă maximă. E interzis

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies