Capitala a depășit 3 cazuri la mia de locuitori! Indicele arată că Bucureștiul intră în scenariul roșu

Bucureștiu a depășit numărul de 3 cazuri la mia de locuitori, condiție impusă pentru scenariul roșu.

Se aplică scenariul roșu în București?
coronavirus România
Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți, 13 octombrie, faptul că incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, din ultimele 14 zile, a depășit 3,11 la mia de locuitori în Capitală. De asemenea, INSP a revenit asupra datelor publicate și a anunțat faptul că Bucureștiul are o incidență de 3,11 la mia de locuitori în cazul rezidenților, pentru cei care au domiciliul în Capitală incidența este de 2,65. 

Se aplică scenariul roșu în București?

Potrivit Grupului de comunicare strategică, Bucureștiul are un indice de 2,69 (*indicele fiind raportat la populația de 2.151.665 de locuitori).

La ora 17:00 are loc o ședință a Comitetului Național, unde se va discuta dacă este nevoie ca Bucureștiu să intre în scenariul roșu, ceea ce ar atrage după sine ți trecerea tuturor unităților de învățământ în scenariul roșu.

 

Citeste si: Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. „Ne-am certat de la..."- bzi.ro

De asemenea, în săptămâna 5- 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Iași, Bacău, Timiș si Cluj. 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Alba, Arad si Olt. În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000

locuitori. 1 din 29 din totalul cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 a fost înregistrat la personalul medical. 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60.1% din decese au fost la persoanele de sex masculin. 95.4% din pacienții decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Se aplică scenariul roșu în București?
coronavirus România

În plus, premierul Ludovic Orban declara sâmbătă, 10 octombrie, faptul că dacă Bucureștiu se va ajunge o incidență de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, școlile se vor închide în Capitală și se vor muta

cursurile în mediul online. 

”Este reglementat în hotărârea de Guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea- aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate- se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone.

Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a spus Ludovic Orban.

Sursa observatornews

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop miercuri, 14 octombrie 2020! Nativii din Zodia Scorpion au problemele la locul de muncă!

Un pompier din Botoșani și-a bătut soția însărcinată! Agresorul a fost calmat doar cu ajutorul electroșocurilor

Anca Țurcașiu a trecut peste divorțul cu George Cristian! Ce mesaj a postat actrița pe rețelele sociale

Horoscop decembrie 2021 pentru toate zodiile: bani, dragoste si sanatate

Bill Gates anunță finalul pandemiei! Când se va termina totul? Miliardarul a spus data

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Varianta Omicron îngrozește lumea științei. Noua tulpină este de 5 ori mai infecțioasă decât Delta

Ilie Năstase a recunoscut: S-a infectat cu COVID-19! Cum se simte acum fostul lider mondial

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies