Capitala și alte trei județe din România intră în scenariul roșu. Ce restricții impun autoritățile

Noi restricții intră în vigoare pentru trei județe și Capitala României, după ce au intrat în scenariul roșu.

Trei județe și Capitala au intrat în scenariul roșu
Autor: Loredana Dobre

In articol:

România este lovită în plin de valul patru al pandemiei de coronavirus. Numărul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 crește exponential în fiecare zi, în timp ce campania de vaccinare bate pasul pe loc.

Trei județe, alături de București, au intrat în scenariul roșu miercuri, 22 septembrie, după ce rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Trei județe și Capitala au intrat în scenariul roșu

Timiș, Satu Mare și Ilfov au intrat în scenariul roșu, alături de Capitala României, în timp ce alte 8 județe au trecut în scenariul galben. Este vorba de Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Constanța, Dorj, Maramureș, Suceava, Teleorman. 

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila a făcut anunțul: ”Copiii ar trebui testați o dată pe săptămână, la școală”

Județul Ilfov ajuns miercuri la 3,65 la mia de locuitori, cea mai mare rată de infectare din țară. Urmează Satu Mare, cu o rată de infectare de 3,42 și Timiș, cu 3,40.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

De asemenea, Capitala intră în scenariul roșu, după ce rata de infectare a atins pragul de 3,3 la mia de locuitori. Pentru prima data de la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, locuitorii din București vor avea nevoie de Certificatul Covid pentru a participa la evenimente și activități care se desfășoară în spații

închise.

Primul oraș din România care intră în carantină de weekend. Locuitorii au nevoie de declarație pe propria răspundere

Potrivit autorităților, în București au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 1.044 de noi cazuri, în județul Timiș sunt 389 de cazuri, și în județul Cluj au fost raportate 321 de cazuri.

În ce situații e obligatoriu Certificatul Covid(verde)

 • În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.
 • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
 • Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.
 • Organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății.
 • Organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
 • Organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.
 • Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.
 • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.
 • Activitatea cu publicul la jocurile de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.
 • Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00.
 • Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00.
 • Activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maxim 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii și ministrului Tineretului și Sportului.

Citeste si: Theo Rose, din nou infectată cu coronavirus! Cântăreața și-a făcut mai multe teste COVID-19, iar unul a ieșit pozitiv: ”Era o perioadă cu evenimente...”

Pentru prima data din decembrie 2020, România trece pragul de 7.000 de noi infectări cu coronavirus, în 24 de ore. Mai exact, au fost înregistrate 7.045 de cazuri noi, în timp ce, în același interval, 130 de pacienți au murit.  Autoritățile au transmis că numărul bolnavilor internați la ATI a depășit 1.000. 18 dintre aceștia sunt copii.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Revine DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE în România, în valul patru al pandemiei. Ce oraș a intrat în carantină

Bilanț coronavirus, 22 septembrie 2021. Cazurile noi de COVID-19 cresc de la o zi la alta. Peste 7000 de infectări cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore

Medicul Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă. Greșeala fatală pe care o fac pacienții Covid care se tratează acasă: "Plămânul se strânge ca o smochină"

Horoscop Zilnic Luni 18 Octombrie 2021: Săgetătorii au o zi plină, Taurilor le recomandam azi să nu intre în discuții financiar

Bombă despre vaccinul Pfizer! S-a aflat adevărul. E vorba de cel mai periculos efect

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Dezvăluiri apocaliptice! Ce ascunde Guvernul României despre pandemie? Un medic de top a spus-o

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies