Care este cel mai valoros sânge din lume. Foarte puțină lume îl are

Mai puțin de 40 de persoane din lume au așa-numitul „sânge de aur”.

grupa de sange
Autor: Carmen Nicoleta

In articol:

Grupa sanguină 0 este una dintre cele mai rare din lume. Doar 5% din populație are această grupă sanguină. Oamenii care fac parte din această grupă pot da sânge tuturor celorlalte, fiind donatori universali, însă pot primi doar de la aceeași grupă ca ei.

Ceea ce nu știu mulți este că există o categorie mult mai rară decât grupa sanguină 0. Această categorie a atras atenția cercetătorilor și medicinilor din întreaga lume în ultimii 50 de ani.

Vorbim aici despre o categorie de sânge descoperită la aproximativ 40 de persoane din întreaga lume. Aceasta a fost numită de către specialiști „sângele de aur” sau Rh-ul nul. Sângele cu Rh-ul nul poate fi acceptat de oricine, indiferent de grupa de sânge, motiv pentru care a și fost numit „sângele de aur”. Sistemul Rh (sau Rhesus) conține 61 de antigeni, fiind cel mai cuprinzător. Cel mai important antigen Rh este antigenul D şi acesta lipseşte la circa 15% din populaţia caucaziană, fiind cunoscut sub numele de Rh negativ.

grupa de sange
Rh-ul nul a fost depistat la cel puțin 40 de persoane din lume[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: A murit Simion Pop. Legătura dintre cântărețul de muzică populară și Denisa Răducu- bzi.ro

Rh-ul nul, cel mai valoros sânge din lume! Doar 43 de oameni din lume îl au

Rh-ul nul este considerat o descoperire miraculoasă pentru lumea medicală. Motiv pentru care transfuziile de „sânge de aur” sunt folosite doar pentru cazurile extrem de grave, ele fiind atât de greu de înlocuit. Prima persoană depistată cu această caracteristică a sângelui datează din anul 1961, fiind vorba despre o aborigenă din Australia.

Citeste si: Dieta pentru grupa de sange B

La vremea respectivă, medicii nu dădeau șanse unei persoane cu o asemenea grupă sanguină să trăiască sau să ajungă la o vârstă adultă. Cu toate acestea, rezultatul a fost altul. Până în 2010, 43 de persoane au fost depistate cu Rh-ul nul. În cazul în care o persoană cu „sânge de aur” are nevoie de o transfuzie, lucrurile stau puțin diferit. Deși o persoană poate dona sânge tuturor categoriilor de sânge, ea este dependenetă de ceilalți 42 de oameni cu Rh-ul negativ.

Sursp: Rador

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

S-a aflat care a fost cauza hemoragiei suferite de Draga Olteanu Matei. Ce spun medicii

Descoperire macabră! Doi români au fost prinși într-un parc, plini de sânge. E îngrozitor ce au aflat polițiștii: „Un miros crunt ieșea din punga...”

Au fost găsite mai multe fragmente osoase pe un câmp din Ilfov

Horoscop 16 Aprilie 2021: astăzi, Fecioarele au emoții mari, Taurii învață să iubească din nou

AUR a dat marea lovitură! Dezvăluirea care surprinde pe toată lumea. Au apărut brusc

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Alertă în România! MApN a chemat rezerviștii la antrenament de mobilizare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies