Care este diferența între vegan și vegetarian

Vegan sau vegetarian? Care este diferența dintre cele două alimentații.

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta

hamburger
Hamburger vegetarian, fără carne animală [Sursa foto: PixaBay]

 


In articol:

Tot mai multe persoane încep să renunțe la carne din diferite motive, fie că sunt anumite principii morale sau are legătură cu sănătatea. Confuzia multor persoane apare atunci când vine vorba de vegan și vegetarian. Cele două alimentații au câteva asemănăr definitorii, însă și diferențe pe care mulți nu le cunosc. Deși ambele exclud carnea animală, veganismul este mai mult decât atât și exclude orice aliment sau material textil care are legătură sau cu un animal.

Ce înseamnă vegetarianismul?

Un vegetarian exclude din alimentația sa orice produs din carne animală, însă nu vor refuza produsele lactate, ouă sau miere. vegetarianismul include și evitarea consumului de pește. Majoritatea vegetarienilor elimină carnea din dieta lor din motive de sănătate.

Vegetarianismul are mai multe ramuri: semi-vegetarianism, lacto-ovo-vegetarianism, apivegetarianism, lacto-vegetarieni.

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Ce înseamnă veganismul?

Una dintre difrențele mari dintre vegani și vegetarieni este faptul că veganismul este tratat ca pe o filozifie de viață. Veganii exclud produsele animale din dieta lor din motive etice. Pe lângă produsele din carne animală, veganii nu consumă nici lactate, ouă și miere, deoarece sunt considerate a fi exploatate de către om.

Un vegan va avea grijă și la produsele pe care și le pun pe față, ele trebuie să nu fie testate pe animale. Mai mult decât atât, ei refuză să poarte produse vestimentare confectionațe din piele de animale, inclusiv lană sau mătase.

hamburger
Hamburger vegetarian, fără carne animală [Sursa foto: PixaBay]

Vin familia veganismului se regăsește și dieta raw vegan. A fi raw vegan înseamna a nu manca niciun produs animal sau produs de insecte și a consuma 3/4 din mâncare crudă, iar restul de un sfert gătită vegan (fără lapte și ouă). Raw veganii consumă în cea mai mare parte legume, semințe, nuci, fructe naturale sau alge marine.

În zilele noastre, veganismul și vegetarianismul sunt mult mai ușor de respectat. Pentru persoanele care decid să renunțe la carne pentru simplul fapt că iubesc animalele, dar le este dor să mănânce carne, restaurantele și supermarketurile încep să aibă tot mai multe feluri și subtituenți pentru carnea animală.

Sursă: Sfatulmedicului.ro, Shtiu.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Raluca Munte, fostă concurentă de la ”Puterea Dragostei” care a făcut furori în emisiune, a ajuns de nerecunoscut, transformându-se într-un adevărat fotomodel

Câte zile rezistă omul fără să mănânce?

Cele două combinații devastatoare! Nu mai consuma aceste alimente la aceași masă. Cum îți afectează organismul

Claudia Pavel, cea mai sexy mămică la 35 de ani! Vedeta a explicat ce viață duce pentru a se menține în asemnea formă!

Cum a slăbit, de fapt, Oana Roman? Vedeta a declarat tot: "Aceste proceduri m-au ajutat să slăbesc..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies